Politie Groningen

Vrijdag 4 juni 2010

Provincie Groningen, 04-06-2010

Bromfietser gewond na verkeersongeval

STADSKANAAL Donderdagavond is bij een verkeersongeval een 16-jarige jongen uit Stadskanaal gewond geraakt. De bestuurder reed met zijn bromfiets over het Raadhuisplein in zijn woonplaats. Een automobilist die door een verkeersopstopping achteruit reed zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Door de aanrijding kwam de bromfietser ten val. Hij is met schaafwonden en een pijnlijke nek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Kind gewond na aanrijding

GRONINGEN Bij een aanrijding op de Oliemuldersweg in Groningen is donderdagmiddag een

4-jarige jongetje uit Groningen gewond geraakt. Het jongetje rende plotseling de rijbaan op. Hierbij werd het kind aangereden door een 28-jarige automobiliste uit Winsum. Het slachtoffertje is ter observatie naar een ziekenhuis overgebracht. Het letsel schijnt mee te vallen. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Vernielende Stadjer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen een 20-jarige man aangehouden voor vernieling. Een getuige had gezien dat de man in de Lodewijkstraat een bankje en een fiets had vernield met een groot fietsslot. In de Viaductstraat zagen agenten dat de Stadjer agressief met het slot om zich heen sloeg. Hij werd ingerekend en voor verder onderzoek ingesloten.

Politie treft in garagebox vuurwerk aan

GRONINGEN De politie heeft donderdag in een garagebox aan de Molenstreek in Groningen 1815 kilo vuurwerk aangetroffen. Het aangetroffen vuurwerk dat in een illegale opslag werd aangetroffen was voor het overgrote gedeelte vuurwerk dat behoort tot de gevarenklasse
1.3. Dit soort vuurwerk mag gelet op het gevaar voor de omgeving niet in Nederland worden opgeslagen. De totale hoeveelheid vuurwerk is ter vernietiging overgedragen aan domeinen. De straatwaarde ligt rond de 20.000 euro. De partij (een restpartij van voorgaande jaren) bestond hoofdzakelijk uit vlinderbommen, nitraatbommen, strijkers, flowerbeds en strijkers. (in totaal 222.552 stuk vuurwerk). Een groot deel van het vuurwerk is afkomstig uit Polen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar of eigenaren van het vuurwerk.

Chauffeurs met te zware lading beboet

LEENS De politie heeft donderdag op de N361 twee chauffeurs met te zware lading bekeurd.

Een 44-jarige man uit Slochteren reed met een bestelauto met aanhangwagen. De aanhangwagen, die als verkoopwagen wordt gebruikt, bleek 53 procent te zwaar. De bestelauto mocht de aanhanger tevens niet trekken.

Een 44-jarige man uit Kantens reed met een vrachtauto met aanhanger. De combinatie was ruim 18 procent te zwaar.

Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser onder invloed

KORNHORN De politie heeft donderdagnacht op de Noordwijkerweg een 38-jarige man uit Doezum aangehouden voor rijden onder invloed. De snorfietser reed de agenten op zijn snorfiets voorbij terwijl hij een fietser met zich meetrok. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdacht 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Hij moest wel zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer na bedreiging van motoragent aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. Een motoragent bekeurde op het Kweldergras in Groningen een bromfietser voor het niet dragen van een juiste helm. Zonder enige aanleiding begon de 40-jarige Stadjer zich met deze situatie te bemoeien. Hij begon de motoragent weg te duwen en te bedreigen. Nadat de motordiender assistentie van collegas had ingeroepen werd de man aangehouden. Tijdens zijn aanhouding vond de verdachte het ook nog nodig om de agent te beledigen. De Stadjer mocht het politiebureau na verhoor weer verlaten. Waarom de man zich op deze manier gedroeg is nog onduidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden. Agenten zagen de man, een bekende van de politie, op het Gedempte Zuiderdiep lopen met een afgesloten fiets. De combinatie van de bekende Stadjer en de fiets vonden de dienders verdacht. Tijdens de controle bleek dat het fietsslot half was opengebroken. Bij fouillering vonden agenten een ijzeren breekvoorwerp bij de man. Hij moest mee naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd in beslaggenomen. De politie is op zoek naar de eigenaar van de fiets.

Bestuurder scootmobiel gewond

MIDDELSTUM Donderdagmiddag is een 69-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Middelstum gewond geraakt. De man stak met zijn voertuig de Boerdamsterweg in zijn woonplaats over. Hierbij schrok hij van een naderende personenauto. Hierbij remde hij hard en verloor de controle over zijn voertuig. De Middelstummer viel uit zijn scootmobiel en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Het slachtoffer is met onbekend lestel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Automobiliste onder invloed

GRONINGEN Een 20-jarige automobiliste uit Groningen is vrijdagmorgen in haar woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De politie hield een controle in de Stephensonstraat en de vrouw viel door de mand toen agenten een alcohollucht roken. Op straat bleek al dat ze een te hoog alcoholgehalte had, maar op het politiebureau werd duidelijk dat ze ruim één promille alcohol in haar bloed had. Omdat de Groningse nog niet zo lang haar rijbewijs heeft, was de alcoholwaarde vijf maal zo hoog als is toegestaan bij een beginnend bestuurder. De vrouw kon direct haar rijbewijs inleveren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde donderdag 3 juni op diverse plaatsen op snelheid.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1312, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Appingedam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1718, aantal overtredingen: 1, gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Lettelbert, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 700, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.