Siemens

Persbericht

201006. 298

Den Haag, vrijdag 4 juni 2010

Security Products, een business segment van Siemens Building Technologies, sluit distributie-overeenkomst met Norbain voor de Benelux

Norbain Nederland BV in Breda start per 1 juni 2010 als distributeur voor producten van Siemens op het gebied van toegangscontrole, inbraakdetectie en CCTV. Siemens splitst hiermee haar business unit Fire Safety & Security Products en versterkt met deze overeenkomst haar toegang tot een snel veranderende markt, door gebruik te maken van Norbains gevestigde positie als distributeur.

Norbain is een van de leidende distributeurs van security producten met vestigingen in Breda en Aartselaar (bij Antwerpen). In het Verenigd Koninkrijk is Norbain de grootste security-distributeur met een marktaandeel van ca. 25%. Tevens is het bedrijf vertegenwoordigd in een aantal andere landen waaronder Portugal en Zuid-Afrika. Wereldwijd boekt Norbain een omzet van 142 miljoen pond (ca. 160 miljoen euro).

De verkoop van Fire Safety Products blijft bij Siemens Building Technologies in Den Haag. Dit geldt ook voor de business unit Security Solutions die voor eindklanten complete security oplossingen realiseert.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Alex Driessen
Telefoon: +31 (0)70 333 3177
E-mail: alex.driessen@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com