FloraHolland



FloraHolland Aalsmeer gaat de inkoopkracht bloemen centraliseren op tribune E/F

AALSMEER (4 juni 2010) - Bestuur en directie van FloraHolland hebben besloten om de klokinkoop bloemen per november 2010 te centraliseren op veilcentrum E/F. De inkopers van huidig veilcentrum A/B gaan gebruik maken van het moderne en innovatieve veilcentrum van FloraHolland Aalsmeer, veilcentrum E/F. Het veilcentrum bloemen beschikt over de nieuwste technieken en innovaties op veilgebied. Hiermee is het totaal aanbod bloemen op één veilcentrum beschikbaar voor onze klanten (verdeeld over twee mijnzalen). Handelsbedrijven kunnen het inkoopproces efficiënter inrichten. FloraHolland heeft de overtuiging dat bundeling van de klokinkoop bloemen op één veilcentrum een goede invloed heeft op de koopkracht.

Wat gaat er veranderen?
Vanaf november 2010 verhuizen de vier klokken van veilcentrum A/B naar veilcentrum E/F. De producten van veilcentrum A/B blijven op dezelfde wijze geveild worden. De producten komen nog steeds fysiek voor de klok, worden geprojecteerd in de afmijnzaal en het veilschema blijft gelijk. Het centraliseren van de klokinkoop bloemen staat hiermee los van de ontwikkeling van beeldveilen. De klokken van afmijnzaal A worden geveild in afmijnzaal F. De klokken van afmijnzaal B worden geveild in afmijnzaal E.

De huidige klokken van veilcentrum E/F, klokken 9, 10, 11,12 en 13, worden virtueel gemaakt. Dat wil zeggen dat de klokken alleen zichtbaar zijn op het scherm van de inkoperswerkplek en niet meer worden geprojecteerd in de afmijnzaal. Ook bevindt de veilingmeester zich buiten de afmijnzaal. Klok 8 is sinds 2008 een virtuele klok.

De inkopers van veilcentrum A/B gaan gebruik maken van de flexibele inkoperwerkplek op veilcentrum E/F. Veilcentrum E/F beschikt over moderne faciliteiten: ergonomisch verantwoorde stoelen, beeldscherm, toetsenbord, geïntegreerde telefoon en ingebouwde smartcardreader. Een smartcard vervangt de rode kopersplaat

Planning
o Vanaf 30 september zijn de klokken van veilcentrum E/F virtueel. o Per 1 november worden de producten van afmijnzaal B geveild in afmijnzaal E.
o Per 15 november worden de producten van afmijnzaal A geveild in afmijnzaal F.

Voor inkopers van veilcentrum A/B worden trainingen georganiseerd: hoe werkt de nieuwe inkoperwerkplek op tribune E/F.

Meer weten?
FloraHolland is zich er van bewust dat goede en tijdige communicatie over de veranderingen cruciaal is. We houden u de komende maanden veelvuldig op de hoogte van de te nemen stappen. Mocht u tussentijds meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager.