FloraHolland



FloraHolland Bleiswijk decor voor Landelijke Chrysantendag 2010

BLEISWIJK (4 juni 2010) - Op vrijdag 28 mei vond de Landelijke Chrysantendag 2010 plaats op FloraHolland Bleiswijk. Deze dag stond volledig in het teken van `blik op de toekomst van het chrysantenvak'. De bezoekers vonden in Bleiswijk een inspirerend programma. Drie interessante gastsprekers gaven vanuit diverse disciplines hun toekomstvisie op het chrysantenvak. Peter Oei (programmadirecteur SIGN/stafmedewerker InnovatieNetwerk) ging in op de tuinbouw in 2010: kleinschalig en rendabel. Vervolgens informeerde Bert de Wild (adviseur bedrijfskundig adviesbureau Kenlog) de aanwezigen over ketenmanagement. Dick Oosthoek (afdelingsdirecteur Akker- en Tuinbouw Rabobank Nederland) sloot af met zijn visie op het chrysantenvak onder de titel: `Maakt liefde blind?'. Met de inspiratie opgedaan uit deze presentaties kunnen de telers aan de slag met het (verder) bepalen van een lange termijn strategie voor hun bedrijf.
Na de lezingen konden de genodigden zelf hun vaardigheden testen tijdens een heuse drukknopwedstrijd. Jaarlijks wordt tijdens deze dag ook de Chryson Award uitgereikt aan de teler met de meest spraakmakende chrysant. Ditmaal ging de award naar de firma Bovebo vanwege de meest spraakmakende chrysant van het afgelopen jaar: de SABA. De SABA heeft volgens een onafhankelijke jury bewezen dat een chrysant wel degelijk onderscheidend en trendy kan zijn. De dag werd afgesloten met een Italiaans buffet.

De Landelijke Chrysantendag
De Landelijke Chrysantendag is een jaarlijks terugkerend evenement. Deze wordt bij toerbeurt georganiseerd door één van de chrysantenveredelaars Georg: Dekker, Deliflor, Fides en Royal van Zanten. Dit jaar was het de beurt aan Royal van Zanten.

Bleiswijk in trek voor evenementen
Steeds meer sectorgerelateerde bedrijven en organisaties kiezen FloraHolland Bleiswijk als locatie voor onder meer vergaderingen en evenementen. Zo vond donderdag 27 mei de startmanifestatie van De Nationale Tuinweek op Bleiswijk plaats. Ook hield de Vereniging Bloemist-Winkeliers onlangs haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op Bleiswijk. Onlangs werd op locatie Bleiswijk ook het startschot gegeven voor vooronderzoek naar de haalbaarheid van een drijvende bloemenkas onder de naam Floating Roses.