FloraHolland



Bloemisten in gesprek met Pioenenkweker

FLORAHOLLAND, 4 juni 2010 - Een 20tal bloemisten bezochten deze week het Pioenenbedrijf van Theo en Wilma Stuijt in Ursem. Het bezoek was georganiseerd door FloraHolland en de VBW en stond geheel in het teken van kennisuitwisseling en marketing.

Theo en Wilma Stuijt telen een zeer breed assortiment Pioenrozen. Over het algemeen zijn het niet de gangbare soorten maar juist de bijzondere soorten die geteeld worden op dit bedrijf. Wel 60 soorten in allerlei kleuren en varianten worden geteeld. Door het koude weer stonden helaas nog weinig Pioenen in bloei, maar dit was voor de discussie geen belemmering. Tijdens de rondleiding op het veld kwamen tal van onderwerpen aan de orde. Geur, dubbel/enkelbloemig en natuurlijk de rijpte van de Pioen. Volgens de bloemisten zijn er de afgelopen weken vele partijen pioenen te rauw aangevoerd. De consument heeft hier uiteindelijk niets aan. Willen we dit mooie product behouden voor de toekomst dan moeten we hier met elkaar over in gesprek want een rauwe pioen is de grootste antireclame volgens de bloemisten.

De week van de Pioen!
Ze zijn er weer! In de discussie kwam ook duidelijk naar voren dat de Pioenroos een uitermate goed product is voor een promotiecampagne vergelijkbaar met asperges en de nieuwe haring. De gehele keten zou dit moeten oppakken. De huidige PurE summerflowers promotiecampagne zou een goede mogelijkheid kunnen zijn om hieraan invulling te geven.

Kennis
De achterliggende gedachte bij de samenwerking tussen VBW en FloraHolland is dat beide partijen de bloemist verder willen helpen met kennis over het product. Workshops als deze zijn hier uitermate geschikt voor. Voor elke bloemist die niet geweest is, is dit een gemiste kans.
Voor komende maanden staan nog diverse workshops gepland. De eerstvolgende is op dinsdagavond 22 juni bij veredelaar Combinations BV in 's Gravenzande. Celosia en Lisianthus is dan het thema. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Gardien van FloraHolland, T 0174-633652 en
E gerardgardien@floraholland.nl.