CDA afdeling Gelderland


CDA in Regio en Provincies: doortrekking A15 heeft de hoogste prioriteit
---

Afgelopen zaterdag hebben CDA raadsfracties en leden van de provinciale statenfractie geconfereerd over de doortrekking van de A15 tussen Ressen en Zevenaar. Doortrekken van de A15 heeft de hoogste prioriteit.

Daarbij was ook aanwezig Leander Hepp, woordvoerder infrastructuur namens Transport en Logistiek Nederland. Zijn pleidooi werd mede ondersteund door de Kamer van Koophandel, EVO, SER Gelderland en andere belanghebbenden op het gebied van economie en transport. Hepp maakte voor de deelnemers duidelijk, dat het bedrijfsleven de aanleg absoluut noodzakelijk vindt.

De CDA-statenfractie en de regionale fracties hebben tijdens de conferentie dan ook besloten een brandbrief naar minister Eurlings te zenden om hem te vragen snel een besluit te nemen en de doortrekking van de A15 de allerhoogste prioriteit te geven. Het CDA stelt daarin, dat de A15 van uitermate groot belang is voor de regio en de provincie en daarbij gaat het om zaken als bereikbaarheid van wijken, dorpen en steden, verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in gebieden waar nu het verkeer vaak vast staat, met name langs de huidige A12 en A50 en verdere economische ontwikkelingen in de regio en de daarmee gepaard gaande groei van de (auto)mobiliteit. Ook is het duidelijk, dat een doortrekking van de A15 van groot belang is voor de positie van ons land als logistiek draaipunt van West Europa.

Standpunt CDA Gelderland
De gezamenlijke CDA-fracties van provincie en regio zijn van mening, dat het doortrekken van de A15 absoluut door moet gaan. De doortrekking van de A15 moet wel landschappelijk zo goed als mogelijk ingepast te worden, waarbij de leefbaarheid langs het toekomstige tracé een belangrijk aandachtspunt moet zijn. Albert Schol concludeert: ââHet niet doorgaan van de doortrekking A15 is een ramp voor de regio.â
---

Geschreven door: Provincie Gelderland
Geplaatst op: 4-6-2010