CDA afdeling Gelderland


Akkoord met rondweg N348 en ga door met verder onderzoek
---

De aanleg van de rondweg belangrijk voor de regio Stedendriehoek

De statenfractie van het CDA staat achter het inpassingsplan voor de rondweg N348.

Jarenlang hebben inwoners van Zutphen-Noord en Eefde last gehad van één van de drukste provinciale wegen door hun wijk of dorp. Daarnaast kan de provincie eindelijk een goede ontsluiting aan de oostkant van het bedrijventerrein De Mars gaan realiseren.
Er zijn dan ook veel instemmende reacties binnengekomen, met name waar de problemen worden opgelost en uit het bedrijfsleven, dat gewezen heeft op het economische belang van de weg. Er waren ook veel bezwaren tegen in het plan omdat het geen goede oplossing voor alle problemen op de N348 zou zijn.

Op initiatief van de CDA-statenfractie is een motie namens andere partijen (PvdA, CU, SGP, VVD en GL) ingediend om Gedeputeerde Staten te verzoeken snel met de resultaten van een vervolgonderzoek te komen. We vragen daarin:

* mogelijke oplossingen voor de verkeersproblemen tussen Zutphen en Deventer op en langs de N348 aan Provinciale Staten te rapporteren;
* uiterlijk dit najaar duidelijkheid te geven over de haalbaarheid en de financiële consequenties van een mogelijk vervolg en de resultaten ter besluitvorming voor te leggen aan Provinciale Staten.

Deze motie is door bijna alle partijen in de staten aangenomen.

Conclusie
De CDA statenfractie is van mening, dat het huidige plan toekomstige ontwikkelingen naar een mogelijke totaaloplossing niet in de weg staat en gaat daarom akkoord met het plan, waarbij wij ervan uitgaan, dat er ook een vervolgtraject komt. Ook moet de weg landschappelijk zo goed als mogelijk ingepast te worden.

---

Geschreven door: Provincie Gelderland
Geplaatst op: 4-6-2010