Fusie SGBB en Vestia rond

04/06/2010 11:51

Stichting Vestia Groep

Hoofddorp, 4 juni 2010 -- Woningcorporatie Vestia en Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden in Hoofddorp (SGBB) zijn op 31 mei 2010 gefuseerd. SGBB gaat verder onder de naam Vestia Noord Nederland.

Noodzakelijke fusie

SGBB verkeerde sinds 2008 in zware financiële problemen. Op eigen kracht de problemen oplossen lukte niet. Eind 2009 heeft SGBB daarom saneringssteun aangevraagd bij het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting. Deze saneringssteun is inmiddels toegekend. Om problemen op de lange termijn te voorkomen was een fusie noodzakelijk. In woningcorporatie Vestia is een fusiepartner gevonden. 31 mei 2010 heeft de formele fusie plaatsgevonden.

Volkshuisvestelijke verantwoording

Als grote sterke woningcorporatie neemt Vestia met deze fusie haar volkshuisvestelijke verantwoordelijkheid. Daarbij heeft het belang van de huurders voorop gestaan. Zij zijn met Vestia als nieuwe verhuurder verzekerd van continuïteit en kwaliteit van toekomstige dienstverlening. Ook voor een solide en solidaire sector is de fusie van belang. Het geeft aan dat binnen de sector sterke corporaties bereid zijn minder vermogende collega's de helpende hand te bieden.

Een nieuw woonbedrijf

Alle rechten en plichten van SGBB worden overgenomen door Vestia. SGBB gaat verder onder de naam Vestia Noord Nederland. Het kantoor in Hoofddorp blijft voorlopig bestaan.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1000 mensen bij Vestia.