Gemeente Barneveld


Bouw fietstunnel Veller van start

De voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van de fietstunnel die vanuit de wijk Veller I onder het spoor door gaat richting de Valkseweg/Hessenweg zijn gestart. Afgelopen week heeft de aannemer het werkterrein ingericht en de bouwput voor de spoorkruisende moot gegraven. Daarnaast is gestart met de bouw van de tunnelvloer. De tunnel wordt in opdracht van ProRail gebouwd door aannemer Heijmans BV.

De fietstunnel Veller

De wijk Veller in Barneveld is voorzien in een fietsroute door de hele wijk, die aansluit op het bestaande fietsnetwerk van Barneveld en op het bovenlokale fietsnetwerk. Onderdeel van deze fietsroute is de route door Veller richting de Valkseweg, die het spoor kruist. In het noordoosten van het plangebied Veller, langs cluster A, wordt nu in opdracht van ProRail een ongelijkvloerse kruising met het spoor gerealiseerd, ofwel een fietstunnel.

De werkzaamheden

In de afgelopen weken heeft de aannemer het werkterrein ingericht en is gestart met de bouw van de tunnelvloer van de spoorkruisende moot. De tunnelbak wordt op locatie voorgebouwd. Hiertoe moest de aannemer eerst een bouwlocatie realiseren. De voorgebouwde tunnel wordt in het weekend van 2 oktober onder het spoor door op zijn plek geschoven. In dit weekend rijden er geen treinen zodat de aannemer veilig kan werken. De betonwerkzaamheden aan de fietstunnel zijn eind december gereed, daarna vindt de aanleg van de aansluitende wegen plaats.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl