Symantec

Vilvoorde, 3 juni 2010 - Symantec (Nasdaq:
SYMC) stelt vandaag Norton Everywhere voor. Dit is een driedelig initiatief om Norton in te zetten voor veel meer dan de pc alleen en is bedoeld om ook nieuwe toestellen en consumententoepassingen betrouwbaar te maken. Het initiatief omvat mobiele veiligheid en webveiligheid van elk toestel en van ingebedde diensten op slimme toestellen. Symantec combineert zijn eigen veiligheids-, backup- en
infrastructuurtechnologie voor consumenten met die van partners om de eindgebruiker op een totaal andere manier Norton-diensten te kunnen aanbieden. Dit initiatief zal ervoor zorgen dat consumenten overal op de beveiliging van Norton kunnen rekenen - op meerdere locaties en toestellen, en in veel van hun digitale ervaringen. Het aanbod richt zich zowel rechtstreeks tot de consument als via nieuwe business-to-business aanbiedingen.

De producten die vandaag en in de komende weken worden gelanceerd, zijn onder meer Norton Smartphone Security for Android Beta, Norton Connect Beta en Norton DNS Beta.

"We betreden een nieuw tijdperk waarin niet-pc-toestellen massaal in aantal toenemen, wat betekent dat cybercriminelen meer opportuniteiten krijgen. Het wordt voor consumenten dus almaar belangrijker dat zij zich hiertegen beschermen," zegt Janice Chaffin, President Consumer Business Unit bij Symantec. "Het Norton Everywhere-initiatief bekijkt alle mogelijkheden van Norton om vertrouwen en meerwaarde te bieden aan consumenten en om op de veranderende behoeften op de markt in te spelen.De exclusieve middelen, partnerships, wereldwijde aanwezigheid en merkbekendheid van Symantec maken het mogelijk om elk op het internet aangesloten toestel te beveiligen en nog zo veel meer."

Norton Mobile
Met een niet aflatende stroom van nieuwe mogelijkheden en toepassingen kent de markt van de smartphones een explosieve groei. Er wordt zelfs verwacht dat er tegen eind 2011 meer smartphones zullen zijn geleverd dan desktopcomputers*. Norton Mobile pakt enkele van de vandaag meest voorkomende problemen van smartphones aan, waaronder het verlies van het toestel en gegevensbescherming. Norton Mobile richt zich op die snelgroeiende markt en biedt veiligheidsoplossingen en andere oplossingen aan voor het mobiele platform.

Norton Mobile belooft:

* Norton Smartphone Security Beta for Android zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf juni 2010. Dankzij deze nieuwe mobiele toepassing kunnen gebruikers via een sms-bericht hun toestel vanaf afstand blokkeren of leegmaken als ze het toestel verloren hebben. Gebruikers genieten bovendien van de voordelen van de sterke antimalware-software van Norton, en ze kunnen ook oproepen blokkeren.

* Symantec heeft het partnerprogramma van HTC MobilityNow vervoegd, een onderdeel van HTC Corporation, een van de snelst groeiende bedrijven in de mobiele sector. Symantec en HTC MobilityNow werken samen aan de ontwikkeling van software en het testen ervan op het Android- en Windows Mobileplatform.

* In juni plant Symantec de beschikbaarheid van Norton Connect Beta, een mobiele toepassing die vanop uw iPhone, iPad of Android-toestel toegang biedt tot alle bestanden die u hebt opgeslagen via Norton Online Backup of Norton 360. Met Norton Connect kunnen gebruikers om het even wanneer en om het even waar hun bestanden raadplegen. Gebruikers zullen Norton Connect Beta kunnen downloaden via de Android Market of de iPhone App Store.

* Op de nieuwe mobiele website m.norton.com vinden alle mobiele gebruikers het laatste nieuws, video's en downloads van Norton. De nieuwe site is beschikbaar in het Engels en zal in juni ook in het Duits en Japans beschikbaar zijn.

Norton DNS
Norton DNS Beta - gebaseerd op het domeinnaamsysteem (Domain Name System) dat als het ware het onzichtbare schakelbord van het internet is - is ontwikkeld om voor een veiligere, meer betrouwbare en snellere toegang tot het internet te zorgen, door een reeks basisbeveiligingen aan te bieden, zoals antiphishing, antimalware en antispyware via de webfiltering van Norton. Net zoals de bekende beveiligingsproducten van Norton bestanden binnen een systeem onderzoeken, controleert Norton DNS elke url die de gebruiker bezoekt. Met behulp van de DNS-technologie kan Norton zowel de mobiele als de pc-omgeving nog verder beveiligen.

Norton DNS belooft:

* De lancering van Norton DNS Beta is gepland voor juni en de tool zal gratis beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen een veiligere webtoegang bieden aan iedereen in huis door de DNS-instellingen van hun router manueel te wijzigen of door een eenvoudige applicatie te installeren (beschikbaar vanaf juni via www.nortondns.com) die automatisch Norton DNS zal configureren.

* Android-gebruikers kunnen Norton DNS Beta gebruiken voor een snellere en veiligere toegang tot het internet bij een wifiverbinding via een kleine, gemakkelijk te installeren mobiele applicatie via de Android Market.

Norton for Smart Devices
Volgens het onderzoeksbureau IDC zijn er momenteel meer dan 10 miljard niet-pc-toestellen die aangesloten zijn op het internet. Dat aantal zou tegen 2014 naar verwachting oplopen tot bijna 20 miljard**. Bovendien zijn die op het internet aangesloten toestellen nauwelijks of niet beveiligd. Norton for Smart Devices biedt ingebedde veiligheidsoplossingen en andere oplossingen van Symantec voor niet-pc-toestellen die zijn aangesloten op het internet, zoals blu-rayspelers, televisies en mediastreamers, smartphones, huisbeveiligingssystemen, digitale fototoestellen en fotolijsten.

Norton for Smart Devices belooft:
Symantec kondigt een strategisch partnership aan met Mocana Corporation. Symantec leidde Mocana's recente investeringsronde serie C. Met dit eerste partnership onder de noemer `Norton for Smart Devices', willen de beide organisaties bedrijfsklare oplossingen leveren aan fabrikanten die nieuwe toestellen graag snel op de markt willen brengen. Deze oplossingen zijn o.a. ontwikkeld om fabrikanten te helpen met onder meer volgende zaken:

* De firmware, het besturingssysteem en de toepassingen van een toestel op een veilige en intelligente manier updaten;
* Een toestel vanaf afstand ondersteunen en dus de supportkosten voor het toestel verminderen;

* Een veilige en degelijke online opslag voorzien voor een toestel om de configuratie-instellingen, toepassingsgegevens en gebruikersgegevens te beveiligen.

De producten en diensten die voortvloeien uit dit partnership zullen worden bekendgemaakt zodra ze beschikbaar zijn.
---


* Er zullen tegen eind 2011 meer smartphones geleverd zijn dan desktopcomputers, Mike Abramsky, RBC, sep. 2009. http://www.pcworld.com/article/171380/more_smartphones_than_desktop_pcs
_by_2011.html


** IDC Device Base Model, 2009

Over Norton van Symantec
Norton-producten van Symantec beschermen consumenten tegen cybercriminaliteit met behulp van technologie als antivirus, anti-spyware en phishingbescherming.Tegelijkertijd verbruiken de producten van Norton weinig systeembronnen. Het bedrijf levert ook diensten als online backup en PC-optimalisatie. Word vriend van ons op Facebook (http://www.facebook.com/norton) en volg @Norton_be op Twitter.

Over Symantec
Symantec is een van ´s werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt consumenten, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden completere en efficiëntere bescherming tegen meer risico´s op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in het volste vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.be.

Contactgegevens voor beeld- of testmateriaal:

Symantec:
Judith Sautereau:

+33 1 41 38 59 46
Judith_Sautereau@symantec.com

Leads United:
Pieter De Wit - Anouk Debosschere:

+32 3 466 01 88
symantec@leadsunited.com