Gemeente Kaag en Braassem

Jongeren uit Woubrugge bieden handtekeningen aan voor opknappen van sportveldje
De handtekeningen voor het opknappen van het sportveldje in Woubrugge worden door de jongeren aangeboden aan wethouder Floris Schoonderwoerd

De Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland heeft samen met de tienerinloop, de sportjongerenwerker en kinderdagverblijf Snoopy een handtekenenactie gehouden om hun verzoek aan de gemeente kracht bij te zetten het sportveldje in Woubrugge op te knappen.

De handtekeningen zijn op donderdag 27 mei aangeboden aan wethouder Floris Schoonderwoerd. Naast de hand- tekeningen hebben de kinderen een maquette aangeboden en tekeningen van het toekomstige sportveldje. Door middel van een fotocollage maakten zijn duidelijk wat er mis is aan het veldje. Het speelveld is verouderd, de tegels liggen ongelijk en de ballen gaan de sloot in. Bovendien wordt het veldje gebruikt als hondenuitlaatplaats en ligt er regelmatig glas. Ook de skatebaan is toe aan een opknapbeurt want de toplaag is versleten. Sanne van der Klok sprak namens de jongeren in Woubrugge. Zij gaf ook aan dat het onveilig is omdat er geen verlichting is. De jongeren hopen dat er ook een aantal bankjes worden geplaatst. Wethouder Floris Schoonderwoerd heeft toegezegd dat de gemeente naar de plannen gaat kijken. Er is geen budget om een sportkooi aan te leggen en grote renovaties uit te voeren, maar onderdelen uit de plannen van de jongeren zijn wellicht wel haalbaar. De gemeente zal serieus naar de mogelijkheden gaan kijken om het veldje op te knappen. Het is wellicht mogelijk om fondsen aan te schrijven om extra geld te werven, zodat het veld beter opgeknapt kan worden.

Als er een opknapplan wordt gemaakt, zullen ook de buurtbewoners betrokken worden bij de plannen.