Stichting Natuur en Milieu

GroeneKieswijzer al meer dan 100.000 keer geraadpleegd

Relatie tussen economie en milieu belangrijkste

4 juni 2010 - Sinds de lancering op 9 mei is de stemhulp op www.groenekieswijzer.nl al 100.000 keer gebruikt. Voor de invullers is de stelling over economie en milieu de belangrijkste stelling: mogen natuur- en milieumaatregelen leiden tot minder economische groei? Bijna 49 procent vindt dat deze maatregelen wel mogen leiden tot minder economische groei, ruim 43 procent vindt van niet.

In het huidige verkiezingsdebat gaat het vooral over financieel-economische onderwerpen als hypotheekrente en pensioen. Financieel-ecologische onderwerpen als de kilometerheffing en de landbouwsubsidies zijn buiten beeld geraakt. Gelukkig blijkt uit het grote gebruik van de groene kieswijzer dat veel kiezers die onderwerpen wel degelijk belangrijk vinden en de relatie zien tussen duurzaamheid en economie. Iedereen die nog niet heeft getest welke partij het meeste bij zijn groene standpunten aansluit, kan nog tot 9 juni terecht bij de groene kieswijzer.

De Groene Kieswijzer voor deze verkiezingen is gemaakt door Natuur en Milieu, De12Landschappen, Greenpeace, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds. De Groene Kieswijzer is een initiatief van Natuur en Milieu. Voor de komende verkiezingen hebben deze zeven grote landelijke organisaties de handen ineen geslagen in een unieke samenwerking om het belang van een groene toekomst te benadrukken.

Publicatiedatum: 04-06-2010