ROC Friese Poort Art Security uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2010 van ROC Friese Poort Emmeloord
Op de jaarvergadering van de Bedrijvenkring Urk (BKU) op 3 juni is beveiligingsbedrijf Art Security van de gebroeders van Urk en Hendrik Bakker uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van Urk 2010 van de vestiging Emmeloord van ROC Friese Poort.

De opleiding Uniformberoepen heeft Art Security voorgedragen vanwege de prima begeleiding en extra ondersteuning op de stageplaat. De praktijkopleider van het bedrijf heeft zich in korte tijd geschoold bij kenniscentrum ECABO om studenten tijdens de beroepspraktijkvorming op te leiden en te begeleiden.

Het beste leerbedrijf is een bedrijf dat zich onderscheidt door de wijze en kwaliteit van begeleiding, de aansluiting van de stage bij de opleiding of andere opvallende zaken. Het ROC wil op deze manier haar waardering laten blijken voor de leerbedrijven die het ROC nodig heeft voor de beroepspraktijkvorming van de deelnemers. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de deelnemers voor hun rekening in de vorm van een stage of leerwerkbaan. Door de goede samenwerking tussen het beroepsonderwijs en de leerbedrijven is de aansluiting van het onderwijs op de vragen van de arbeidsmarkt optimaal.