Deltion College


nieuws

Fashion 2010 studenten 04-06-10

Deltion Fashion Show groot succes

Ruim 700 mensen brachten woensdagavond een bezoek aan de Fashion Show in de Campus van het Deltion College. De gasten konden genieten van een wervelende show rond het thema `'Experiment''. De kleurrijke show toonde een collectie van alle studenten van de opleiding Fashion Design.

Op een heuse catwalk startte de show met een sprankelende Afrikaanse dans uitgevoerd door dansers van BNO productions de werkplaats. Eerste-, tweede- derde- en vierdejaars studenten van de Deltion opleiding Fashion Design ontwierpen kledingstukken en accessoires passend bij het centrale thema "Experiment". Geïnspireerd door het continent Afrika hebben studenten volop geëxperimenteerd met vormen, kleuren en materialen.

Ontwerpen
De eerste en tweedejaars studenten hebben afgelopen weken gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van een rok en top of een blouse en broek. Hierbij combineerden de studenten diverse materialen, kleuren en stijlen samen tot één geheel. De derdejaars studenten presenteerde een jurk en een blazer gebaseerd op het centrale thema en de Fashion Show werd afgesloten met de eindcollectie van de vierdejaars studenten.

Samenwerking
De Fashion Show vormt een unieke samenwerking tussen verschillende opleidingen van het Deltion College. Naast de studenten van Fashion Design en Fashion Management werkten studenten mee van de opleidingen Beauty, Bakkerij, Meubeltechniek, Audiovisueel, Woninginrichting & Design en Podiumtechniek.

Studenten hebben zelf de catwalk gebouwd, richtten de expositie in en verzorgden de muziek, de setting, de visagie en de catering. Studenten Fashion Management en Grafische Vormgeving hebben het gehele communicatietraject rondom de Fashion Show bedacht en vorm gegeven. "Dit is de eerste keer dat wij zo'n groot project promoten en daar komt veel bij kijken", aldus de tweedejaars studenten Fashion Management.

De Fashion Show blijkt daarmee een prachtige praktijkervaring te zijn voor vele studenten van het Deltion College.

---