Rechtbank 's-Hertogenbosch


Rechtbank verwerpt verzoek om OM niet-ontvankelijk te verklaren in zaak zwemschoolhouder

âs-Hertogenbosch, 4 juni 2010 - De advocaat van de zwemschoolhouder vroeg de rechtbank âs-Hertogenbosch vanochtend het openbaar ministerie (OM) niet-ontvankelijk te verklaren. De rechtbank verwierp dit verzoek. Dat betekent dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak wordt voortgezet.

De advocaat deed het verzoek tijdens de derde dag van de inhoudelijke behandeling inzake de zwemschoolhouder die wordt verdacht van een poging tot verkrachting, het plegen van ontuchtige handelingen en het bezit van kinderporno. Volgens de rechtbank is er - in tegenstelling tot wat de advocaat in zijn verzoek naar voren bracht - sprake van een eerlijk proces. Bij de beslissing herhaalde de rechtbank dat er zorgvuldig en behoedzaam zal worden rechtgesproken. De rechtbank benadrukte dat de raadsman en de verdachte op hun verzoek de gelegenheid krijgen om beelden - die zijn aangemerkt als processtukken
- te bekijken.

De advocaat deed vervolgens twee andere verzoeken, te weten het horen van een journalist van de Volkskrant en het bekijken van beelden die in het eind-procesverbaal van de politie zijn opgenomen, maar niet ten laste zijn gelegd. De rechtbank wees beide verzoeken af, omdat ze kort gezegd niet relevant zijn voor de te nemen beslissingen in de strafzaak.

Dat betekent dat de inhoudelijke behandeling vandaag wordt voorgezet. De rechtbank is inmiddels gestart met de behandeling van de feiten 26 tot en met 33 die voor vrijdagochtend 4 juni stonden gepland. De rechtbank neemt zich - ondanks de ontstane vertraging - voor vandaag aansluitend de geplande feiten 34 tot en met 45 (met uitzondering van feit 35) te behandelen, gezien de omstandigheid dat de direct betrokkenen vandaag ervoor naar de zitting zijn gekomen.

De inhoudelijke behandeling ziet er vanaf dit moment als volgt uit:

Datum

Aanvang

Inhoud

vrijdag 4 juni

09.00 uur

middag: Feit 26 tot en met feit 33
aansluitend: Feit 34 tot en met feit 45 (m.u.v. feit 35)

maandag 7 juni

09.00 uur

De rechtbank behandelt feiten die in het eind procesverbaal van de politie zijn opgenomen, maar niet ten laste zijn gelegd. Bespreken van de persoonlijke omstandigheden en het horen van de psychiater, psycholoog, milieurapporteur en beleidsmedewerker van de reclassering

woensdag 9 juni

09.00 uur

Requisitoir van de officier van justitie

vrijdag 11 juni

09.00 uur

Pleidooi van de advocaat

maandag 21 juni

10.00 uur

De officier van justitie en advocaat hebben de gelegenheid op elkaars standpunten te reageren (repliek en dupliek).
De verdachte heeft het recht op het laatste woord.

vrijdag 2 juli

13.00 uur

Uitspraak van de rechtbank

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 4 juni 2010 Naar boven