Politie Gelderland-Zuid

Jongen van 14 bekent drie zaken

Malden, 04-06-2010 o Een 14-jarige jongen uit Malden is dinsdag op het politiebureau verhoord in verband met een lopend onderzoek naar een poging woninginbraak en een diefstal van een bromfiets. Hij bekende beide zaken en daarnaast nog een tweede bromfietsdiefstal.

Dinsdag meldde de 14-jarige jongen zich in bijzijn van zijn ouders op het politiebureau, waar hij vervolgens als verdachte is aangehouden. De jongen kwam vrijwillig naar het bureau om een verklaring af te leggen. Het onderzoek, dat draaide bij de Districtsrecherche, betrof in de eerste plaats een inbraakpoging in een woning aan de Berkenlaan in Malden. Die vond plaats in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 mei. Daarbij zou de jongen een koevoet hebben gebruikt. De bewoonster overliep de jongen die er vervolgens zonder buit vandoor ging. De 35-jarige vrouw deed aangifte.

Een aantal dagen voorafgaand aan deze woninginbraak zou de jongen in zijn eigen woonomgeving vanuit een niet afgesloten garage een bromfiets hebben weggenomen. Via een schutting klom de 14-jarige eerst de tuin in. Nadat hij de bromfiets had overgespoten hield hij deze verborgen in een stuk bos, tot het voertuig door iemand daar werd meegenomen. Ook bekende de minderjarige verdachte een eerdere bromfietsdiefstal bij de Veldschuur in Malden; ook deze bromfiets zou slechts korte tijd in zijn bezit zijn geweest en meegenomen door onbekenden.

De politie sluit dit onderzoek af met het opmaken en versturen van het dossier naar het Openbaar Ministerie. De 14-jarige is dinsdagmiddag weer in vrijheid gesteld en overgedragen aan het ouderlijk gezag.

(08)

Laatst gewijzigd 04-06-2010 13:37 | © Regio Gelderland-Zuid |