Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juni 2010

Automobiliste gewond na aanrijding

Enter

Een 44-jarige automobiliste uit Enschede raakte donderdag 3 juni gewond toen zij in aanrijding kwam met een vrachtwagen.

Donderdagmorgen 3 juni omstreeks 11.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A1, ter hoogte van Enter. Een 44-jarige automobiliste uit Enschede reed met haar auto over de A1 toen zij plotseling moest afremmen voor het voor haar rijdende verkeer. Doordat de automobiliste niet meer tijdig kon afremmen week zij uit naar de andere rijbaan en schampte een vrachtwagen, bestuurd door een 36-jarige man uit het Duitse Aachen. De auto schoot door en kwam in de naast gelegen sloot tot stilstand. De 44-jarige is uit voorzorg door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010049580)

Hennepplantage ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op donderdag 3 juni een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Dr. Ariënsstraat in Oldenzaal aangetroffen.

Op donderdagmiddag 3 juni omstreeks 12.30 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Dr. Ariënstraat in Oldenzaal. In een woning werden in totaal 647 hennepplanten, en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt (2010049543)

Inhaalverbod vrachtwagens

Rijssen

Politie Twente heeft speciaal gecontroleerd op het inhaalverbod van vrachtauto's op de A1. Hiermee hoopt ze de verkeersveiligheid te verhogen en de frustratie bij overige weggebruikers weg te nemen.

Vrachtauto's die inhalen staan in de ergernis top tien van weggebruikers. Op donderdag 3 juni, tussen 15.00 uur en 17.00 uur, heeft politie Twente in samenwerking met een helikopter van het KLPD gecontroleerd op deze overtreding op de A1 tussen Azelo en Bathmen. In totaal werden 21 vrachtauto's bekeurd. De overtreding kost E 160, 00. Van de beboete chauffeurs waren twee buitenlandse chauffeurs die niet meteen de bekeuring konden betalen. Hun voertuigen werd staande gehouden tot de boete betaald werd. (2010049741)

Motorrijder gewond na aanrijding Hengevelde
Een 23-jarige motorrijder raakte donderdag 3 juni omstreeks 21.00 uur gewond tijdens een aanrijding op de Bentelosestraat in Hengevelde. De man reed over de Bentelosestraat toen hij moest uitwijken voor een auto die hem mogelijk afsneed. Door het uitwijken verloor de man de macht over zijn motor en kam ten val. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010049787)

Fietsster licht gewond na aanrijding Overdinkel
Een 14-jarig meisje uit Overdinkel raakte donderdag 3 juni licht gewond tijdens een aanrijding met een automobilist.

Donderdag 3 juni omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Goormatenweg in Overdinkel. Een 14-jarige meisje uit Overdinkel fietste vanuit Losser over de Goormatenweg. Ter hoogte van haar woonadres wilde het meisje de straat oversteken en heeft een achterop komende automobilist, een 19-jarige man uit het Duitse Gronau, over het hoofd gezien. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Gelukkig kwam het meisje in het mulle zand terecht waardoor zij licht gewond raakte. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Mogelijk dat de automobilist te hard heeft gereden. (2010049744)

Baby in hete auto alleen gelaten Enschede
Donderdagmiddag 3 juni kreeg de politie melding dat een baby omstreeks 14.30 uur alleen in een hete auto zat op een parkeerplaats aan de Rijnstraat in Enschede. De ouders waren in geen velden of wegen te bekennen. De auto stond in de hete zon en omstanders hebben het baby'tje uit de auto gehaald en eerste zorg verleend door water te geven. Kort daarna kwam de moeder terug bij de auto na het doen van inkopen. Ambulancemedewerkers hebben het baby'tje onderzocht en overgedragen aan de moeder. (2010049706)

Man beledigt en bedreigt agenten

Enschede

Donderdag 3 juni is omstreeks 15.30 uur een 56-jarige Enschedeër aangehouden op een terras aan de Korte Hengelosestraat in Enschede.

Agenten reden in een politieauto op het Stationsplein in Enschede en wilden via de Korte Hengelosestraat het centrum inrijden. Op een terras op de Korte Hengelosestraat zat een 56-jarige Enschedeër die de agenten luid uitschold. De agenten stapten uit de auto en vroegen de man om zijn legitimatie. Deze kon de man niet tonen. De man werd steeds bozer en ging door met schelden. Ook bedreigde hij één van de agenten. De man is aangehouden voor bedreiging en belediging. Na verhoor is de man heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010049676)

Oplichter aangehouden

Enschede

Donderdag 3 juni is een 25-jarige Enschedeër in zijn woning aan de Rekkenbrink aangehouden voor oplichting.

Omstreeks 15.00 kreeg de politie de melding dat twee medewerkers van een automaterialenbedrijf voor de woning van de 25-jarige Enschedeër stonden. Deze man zou het bedrijf hebben opgelicht. De politie kwam ter plaatse en hoorde het verhaal van de medewerkers van het bedrijf aan. De Enschedeër had onder een valse naam goederen besteld bij het bedrijf. Deze goederen had hij opgehaald, waarna het bedrijf ontdekte dat de goederen onder een valse naam waren besteld. De medewerkers van het automaterialenbedrijf kwamen de 25-jarige Enschedeër op het spoor en schakelden de politie in. De 25-jarige Enschedeër is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010049669)

Beginnend bestuurder kan rijbewijs weer inleveren

Enschede

Een 20-jarige Enschedeër raakte vrijdagmorgen 4 juni omstreeks 01.00 uur zijn rijbewijs kwijt, dat hij net enkele maanden in zijn bezit had.

Agenten zagen de man omstreeks 01.00 uur met gedoofde lichten rijden op Het Bijvank in Enschede. Daarop hielden de agenten het voertuig staande. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de Enschedeër onder invloed van alcohol het voertuig bestuurde, namen zij hem mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 0,9 promille uit, voor een beginnend bestuurder genoeg om het rijbewijs in te vorderen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010049817)

Auto te water

Hellendoorn

Donderdagavond 3 juni raakte omstreeks 21.45 uur een auto te water aan de Zuidelijke Kanaaldijk in Hellendoorn. Niemand is gewond geraakt bij het ongeval.

De 18-jarige bestuurder uit Den Ham reed op de Zuidelijke Kanaaldijk in Hellendoorn en raakte door onbekende oorzaak in de slip. De bestuurder probeerde te corrigeren om een paaltje te ontwijken, maar dit is niet gelukt. De auto raakte het paaltje en kwam in het kanaal terecht. De 18-jarige bestuurder en de 17-jarige bijrijder uit Den Ham wisten zelf uit de auto te klimmen en zijn niet gewond geraakt bij het ongeval. (2010049804)

Vrouw gewond bij aanrijding
Enschede
Donderdag 3 juni raakte omstreeks 17.30 uur een 45-jarige vrouw uit Ahlen (D) gewond bij een aanrijding op de Zuiderval in Enschede. Door onbekende oorzaak reed een auto achterop een stilstaande auto. De stilstaande auto gleed hierdoor tegen de auto die daarvoor stilstond. De 45-jarige vrouw moest door de brandweer uit de auto worden bevrijdt, het dak van de auto moest worden opengeknipt. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010049738)




Politie Twente