Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 1 juni 2010

Handhavingsaanpak âLandinrichting De Hilverâ
Op dit moment wordt het project âLandinrichting De Hilverâ uitgevoerd. De afgelopen tijd is in het projectgebied een aantal overtredingen geconstateerd zoals kappen van bomen zonder vergunning en te grof opsnoeien van bomen.
Met deze overtredingen wordt het karakteristieke dorpsaanzicht van Hilvarenbeek ernstig aangetast. Het college vindt het belangrijk dat hiertegen sneller en eenduidiger wordt opgetreden en heeft daarom een handhavingsaanpak vastgesteld.
Deze aanpak houdt in dat bij overtredingen bestuursdwang of last onder dwangsom wordt opgelegd en een proces-verbaal wordt opgemaakt. De termijnen waarbinnen overtreders zienswijzen kunnen indienen, wordt verkort naar twee weken. De termijn waarbinnen moet worden herplant, wordt teruggebracht tot zes weken na het ingaan van het plantseizoen. De provincie heeft twee toezichthouders beschikbaar gesteld voor toezicht en handhaving binnen âDe Hilverâ.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Plan van nieuwe scholen
De gemeenteraad is wettelijk verplicht ieder jaar een âplan van nieuwe scholenâ op te stellen. Wanneer geen nieuwe scholen worden gesticht dan kan dat achterwege blijven maar moet de raad daar wel een besluit over nemen.
Het college stelt de raad voor te besluiten dat in de periode 1 augustus 2010 tot 1 augustus 2013 geen nieuwe basisscholen worden gesticht en stelt tevens voor deze bevoegdheid aan hem over te dragen.

Investeringsbijdrage stichting Jong Nederland Diessen Het college stelt de raad voor om aan Stichting Jong Nederland Diessen een investeringsbijdrage toe te kennen van maximaal ⬠30.000,00 voor de gedeeltelijke renovatie/verbouwing van jeugdhuis De Bolster. Het college wil dit bedrag ten laste brengen van de post 'onvoorziene uitgaven'.
Jong Nederland verzocht in 2009 om een bijdrage van ⬠20.000,00 uit het vrijwilligersfonds. Dat verzoek werd afgewezen; vanwege het aantal aanvragen was het beschikbare budget ontoereikend. Begin dit jaar diende Jong Nederland een nieuw verzoek in. Vanwege tegenvallende resultaten uit (landelijke) fondsenwerving wordt nu een bijdrage van ⬠40.000,00 gevraagd.
Het college vindt het belangrijk dat De Bolster als ontmoetingsplaats voor de jeugd behouden blijft. Jong Nederland biedt kinderen en jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding. Daarnaast waardeert het college de inzet van de vrijwilligers, die ervoor zorgen dat Jong Nederland een actieve vereniging is en blijft en de activiteiten kan blijven organiseren.
Het college vindt een bijdrage van ⬠30.000,00 - 25% van de totale verbouwingskosten - reëel en denkt dat het voor Jong Nederland mogelijk moet zijn de resterende ⬠10.000,00 op te brengen door extra sponsorgelden te werven of te bezuinigen op de geraamde kosten.

Â

Inkoop- en aanbestedingsbeleid
Het college doet de raad een voorstel om het inkoop- en aanbestedingsbeleid 2010 vast te stellen. Het bestaande beleid dateert uit 1995. Aanpassing daarvan is noodzakelijk omdat sindsdien de Nederlandse en Europese wetgeving rondom aanbesteden is gewijzigd. Daarnaast wordt met het nieuwe beleid ingespeeld op de wens om meer samen te werken met gemeenten uit de regio en wordt voldaan aan de landelijke verplichting om het aspect duurzaamheid mee te nemen in aanbestedingen.

Ontwerpbegrotingen gemeenschappelijke regelingen Het college stelt de raad voor in te stemmen met de ontwerpbegroting 2011 van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en met de ontwerpbegroting 2011 van de Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord.

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â