Syntens

De Zeeuwse innovatieprijs 2010

NuFormer uit Zierikzee met de 3D-projectie op gebouwen is bij aanvang van het Zeeuws Innovatie Evenement voor ondernemers uitgeroepen tot winnaar van de Emergo 2010. Rob Delfgaauw, directeur van NuFormer Digital Media, ontving uit handen van gedeputeerde Wiersma de prijs. De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een prijs van de Provincie Zeeland en Syntens voor een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd.

De Emergo

De prijs bestaat uit eeuwige roem, een oorkonde die overhandigd is plus een kunstwerk. Het kunstwerk, een glasobject, wordt gemaakt door de Zeeuwse kunstenares Aja Snelleman. Voor deze editie waren daarnaast genomineerd:

* BlueMail Central uit Middelburg met brieven verzenden via internet
* Fineline Tattoo Studio uit Middelburg en Medisch Wellness Center Zeeland uit Goes met de medische tatoeage

* Roem van Yerseke met het broedhuis voor mossel-, kokkel- en oesterzaad

Op www.syntens.nl/zie worden deze innovaties in een video getoond.

Publieksprijs

Ook het publiek kon een voorkeur uitspreken voor een genomineerde. De meeste stemmen via internet gingen naar Fineline Tattoo Studio/Medische Wellness Center Zeeland. De prijs die ze in ontvangst mochten nemen is het eerste exemplaar van Bakblik Zeeuwse Knop van Tinka Leene.

Jury

'De jury heeft hevig gediscussieerd om tot een keuze te komen mede vanwege de hoge kwaliteit van de innovaties', aldus de jury. De jury werd gevormd door gedeputeerde Marten Wiersma, Rob van Renterghem, directeur van de Kamer van Koophandel Zuid-West Nederland, ondernemer Scarlet Kwekkeboom-Janse van PEP Investments, Wim Brouwer, lector Hogeschool Zeeland, ondernemer John Bijl van Vitro Plus, Karlie van de Vijver van TBCZ en Syntensadviseur Jan Henk Verburg.

Zeeuws Innovatie Evenement

De bekendmaking van de Emergo vond plaats tijdens het Zeeuws Innovatie Evenement. Het is de 7e editie van het evenement, georganiseerd door Syntens en Hogeschool Zeeland. Op het programma staan allerlei workshops plus een marktplaats met uitleg over subsidiemogelijkheden bij innovatie. Zie voor meer informatie
www.innovatienetwerkzeeland.nl/zie en ook www.syntens.nl/zie.