Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na ernstige mishandeling

Nijmegen, 04-06-2010 o Donderdagavond rond 23.30 uur werd bij de politie een mishandeling gemeld op de Horstacker 13e straat. De daders, twee mannen, zouden er vervolgens vandoor zijn gegaan in een auto. Meerdere politie-eenheden gingen er naartoe.

Het slachtoffer, een 24-jarige Nijmegenaar, bleek ernstig gewond te zijn aan zijn kaak. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen hadden het kenteken van de auto kunnen noteren. Ook bleek dat één van de verdachten mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben. Meerdere agenten zochten in de omgeving naar de auto.

Rond middernacht zag een politie-eenheid de bewuste auto zonder inzittenden op de Voorstenkamp staan. Na een uur post gevat te hebben bij de auto, stapten een man en een vrouw in en reden in de richting van de Neerbosscheweg. Meerdere politie-eenheden zetten daarop de achtervolging in. Net voor de brug gaven ze de auto een stopteken. Op dat moment vluchtte de man de auto uit en rende het talud af richting een nabijgelegen industrieterrein. Aan een luide waarschuwing om zijn vlucht te staken, gaf de verdachte geen gehoor. Hierop werd een waarschuwingsschot gelost. De verdachte gaf hieraan geen gehoor, waarop ter aanhouding een gericht schot werd gelost. De verdachte, die hierbij overigens niet geraakt werd, wist te ontkomen. Agenten zochten daarop het gebied af. De verdachte bleek zich verstopt te hebben onder een geparkeerde auto. De 24-jarige Nijmegenaar werd aangehouden.

De bestuurster, van 23 jaar uit Nijmegen, werd ook aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslaggenomen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. Daaruit is naar voren gekomen dat de 24-jarige door twee mannen bedreigd zou zijn met een vuurwapen en vervolgens mishandeld zou zijn. De politie doet verder onderzoek naar de aanleiding. In verband met het vuurwapengebruik is door de agenten een geweldsrapportage opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 04-06-2010 14:14 | © Regio Gelderland-Zuid |