Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


P E R S B E R I C H T

Hilversum, 3 juni 2010

InstallatieWerk en Kenteq voorzien bedrijfsleven van vakbekwaam personeel

Op 1 juni 2010 ondertekenden Kenteq en Stichting Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland een overeenkomst om leerlingen die bij InstallatieWerk hun opleiding volgen te beoordelen met de competentiegerichte- beoordelingsinstrumenten van Kenteq. Op deze manier zorgt InstallatieWerk samen met Kenteq dat de arbeidsmarkt voorzien wordt van goed opgeleide en vakbekwame technici in de installatie- en elektrobranche.

Sinds het schooljaar 2008-2009 is het competentiegericht leren ook in het technische beroepsonderwijs ingevoerd. Dit houdt in dat het binnen competentiegericht leren en opleiden gaat om de geïntegreerde toepassing van kennis, vaardigheden, inzicht en houding. Het personeel wordt breed opgeleid en is daardoor goed inzetbaar voor de bij InstallatieWerk aangesloten bedrijven.

De Stichting Opleidingsbedrijf Installatiewerk Nederland - kortweg InstallatieWerk Nederland - zorgt voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel in de installatie- en elektrobranche. De stichting werft leerlingen en biedt hen een praktijkgerichte opleiding aan. Daarnaast zorgt de stichting voor het om- en bijscholen van werknemers en zij- instromers. Installatiewerk Nederland is met 3.500 leerlingen en 2.000 aangesloten bedrijven de grootste opleider in de installatie- en elektrobranche.

Kenteq is het kennis- en adviescentrum voor technisch vakmanschap. Kenteq ontwikkelt en vertaalt kennis en draagt die als een soort kennismakelaar over aan zijn klanten in de techniek. Techniek is het speelveld; de wortels liggen diep in de installatie, metaal en elektro. De insteek die Kenteq kiest, is die van de loopbaan van vakmensen. Kenteq richt zich op het onderhouden van en informeren en adviseren over de kwalificatiestructuur, het verzamelen en verstrekken van arbeidsmarktinformatie, het bieden van opleidingsadvies en begeleiding van leerlingen. Bovendien is Kenteq aanbieder van cursussen, leermiddelen, examens en employabilitytrajecten.

Komend schooljaar krijgt de samenwerking in pilotvorm gestalte in Noord Holland. Daarna wordt de samenwerking landelijk uitgerold. Beide partijen verwachten met deze unieke samenwerking de branche nog beter te kunnen voorzien van goed gekwalificeerde medewerkers.


---

Noot voor de redactie (