Watersportverbond - KNWV

Start veiligheidscampagne 'Veilig het water op!'

vrijdag 4 juni 2010

In het kader van het project Varen doe je samen! is de
veiligheidscampagne Veilig het water op! van start gegaan. Het doel van de campagne is om de veiligheid op de vaarweg te vergroten door beroepsschippers, recreatieschippers en roeiers bewust te maken van elkaars gedrag en beperkingen. Nieuw is dat dit jaar ook aandacht wordt geschonken aan kanoërs, roeiers en zwemmers.

Veilig het water op

Vanaf half mei is bij een groot aantal watersportverenigingen, havens en verhuurbedrijven de folder âVeilig het water op!â verkrijgbaar. Hierin staan veiligheidstips voor de beroeps- en recreatievaart en zijn de belangrijkste vaarregels kort en bondig op een rij gezet.

Zwemmen in de vaarweg
De folder is dit jaar behalve in het Nederlands ook in Duits, Engels en Frans beschikbaar. Voor roeiverenigingen is een
inlegvel beschikbaar met daarop de belangrijkste tips voor roeiers. Nieuw in 2010 is de (online) flyer die wijst op de risicoâs van zwemmen in de vaarweg.

Vaarwater
Ook langs de vaarweg wordt de campagne zichtbaar: langs drukbevaren routes, waar beroeps- en recreatieschippers vaak in elkaars vaarwater zitten, zijn wederom billboards geplaatst.

Informatiebijeenkomsten
Tijdens informatiebijeenkomsten bij verschillende
watersportverenigingen en roeiverenigingen wordt ingegaan op de wijze waarop recreanten zo veilig mogelijk kunnen bewegen op het water. Als uw watersportvereniging geïnteresseerd is in de mogelijkheden horen wij dit graag via de website www.varendoejesamen.nl.

De folders zijn op te vragen via de gratis informatielijn van
Rijkswaterstaat 0800-8002 en via de website www.varendoejesamen.nl.