Wie wordt kampioen WK Voetbal 2010

04/06/2010 15:06

MarketResponse Nederland BV

Slechts 1% van de voetballiefhebbers in de deelnemende landen denkt dat Nederland wereldkampioen wordt. Dat is het resultaat van een wereldwijd onderzoek onder 14578 personen in 14 van de 32 landen die deelnemen aan het WK.

Maar liefst 36% denkt dat Brazilië kampioen wordt, op flinke afstand gevolgd door Duitsland (10 %) en Italië (9 %).

Qua zelfvertrouwen zit Nederland in de middenmoot, in eigen land denkt 20% dat het Nederlands Elftal wereldkampioen zal worden. Brazilië, Ghana, Argentinië, Kameroen, Duitsland en Italië hebben meer geloof in de eigen ploeg. Landen als Frankrijk, Chili, US, Mexico, Slovenië, Zwitserland en Zuid Korea hebben er nog minder vertrouwen in.

De belangstelling voor het voetbal is in Ghana verreweg het grootst, maar liefst 75% van de ondervraagden is zeer geïnteresseerd, en Kameroen volgt daar dicht op met 61%. En ondanks een steeds meer oranje kleurend straatbeeld staat de belangstelling in Nederland met 19 % zeer geïnteresseerden op de 12de plaats van de 14 landen die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Televisie is veruit de belangrijkste informatiebron, 72% gaat het WK volgen achter de beeldbuis. Wat opvalt, is dat wereldwijd de klassieke media nadrukkelijk blijven domineren, zo gaan internetsites maar een kleine rol spelen. Voor slechts 4% wordt het internet de belangrijkste informatiebron. Dat is in Nederland nog lager met 1%.

Het onderzoek is uitgevoerd door WIN, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke onderzoeksbureaus, in Nederland is het onderzoek uitgevoerd door MarketResponse. Steekproefomvang in Nederland 1297.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leo van Doorn: 0653803981, l.van.doorn@marketresponse.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl