Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 4 juni

Alkmaar, 04-06-2010 o 15.15 uur

Tien aanhoudingen na fietscontrole op school

Grootebroek, donderdag 3 juni 2010.

Rond een school in Stede Broec hield de politie donderdag een controle op gestolen fietsen. In totaal werden er tien jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar aangehouden met hun fietsen. Twee fietsen stonden daadwerkelijk als gestolen gesignaleerd. Van de andere karretjes wordt nog onderzocht of zij van diefstal afkomstig zijn of van heling.

Drie jongeren kregen een HALT afdoening. Tegen drie andere jongeren wordt dossier opgemaakt omdat zij eerder met de politie in aanraking zijn geweest. Dit dossier gaat naar het OM. De vier overige jongeren gingen vrijuit, omdat niets strafbaars kon worden ontdekt.

De politie werkt samen met partners als gemeente, NS, maar ook scholen aan het terugdringen van fietsendiefstallen binnen de regio Noord-Holland Noord. De samenwerking tussen scholen en de politie ligt vast in het convenant veilige scholen. Er vinden regelmatig controles op gestolen fietsenplaats rond scholen binnen de regio. Fietsendiefstallen is één van de grootste ergernissen binnen de regio.

Alcoholcontrole

Hoorn, vrijdag 4 juni 2010.

In de avond en nacht is er tussen 21.00 en 03.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Weel, de Willemsweg en het Keern in de gemeente Hoorn.

Daarbij hebben 167 bestuurders een ademtest op straat afgelegd. Drie bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. De hoogste score was 525 ug/l. Twee hiervan waren automobilisten en beginnend bestuurder. De derde was een bromfietser. De hoogste score was 525 ug/l (tot 220 toegestaan). Tevens kregen twee automobilisten een proces-verbaal wegens rijden zonder rijbewijs.

Rondjes over rotonde onder invloed van speed

Broek op Langedijk, vrijdag 4 juni 2010.

Gisteravond rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobiliste met haar personenauto steeds rondjes zou rijden op de rotonde van de Westelijke Randweg en de Nauertogt.

Agenten zagen haar ter plaatse ook nog vijf rondjes rijden voordat ze afsloeg richting de Voorburggracht. Ze reageerde niet op een stopteken of zwaailicht en sirene. Bij het Broekermuseum zette ze haar voertuig aan de kant. Het bleek te gaan om een 27-jarige vrouw uit Sint Maarten. Ze was zeer verward, wist niet waar ze was en waar ze vandaan kwam. In haar jaszak werd een lege speedwikkel aangetroffen. De vrouw is meegenomen naar het bureau waar bloed van haar is afgenomen om te onderzoeken of ze onder invloed van harddrugs is geweest.

Ze kon gisteravond niet gehoord worden en is daarom opgesloten in een politiecel. Vanmorgen bij haar verhoor gaf ze toe dat ze onder invloed van speed was. Ze kon zich weinig herinneren. De vrouw is kort voor de middag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Mogelijke inbreker probeert te vluchten via sloot

Hoorn, vrijdag 4 juni 2010.

Vannacht rond 01.30 uur werd een bewoonetser van een huis aan de Geldelozeweg wakkeer van enkele stemmen onder haar slaapkamerraam op de eerste verdieping. Toen ze naar buiten keek zag ze een man in de dakgoot van haar huis staan die met twee mannen op de begane grond sprak. De vrouw riep dat ze weg moesten gaan en belde onmiddellijk de politie.

Kort hierna trof de politie een 18-jarige jongen uit Hoorn aan in de buurt van het fietstunneltje aan de Vredehofstraat. Op aanroepen van de agenten bleef hij niet staan maar sprong hij het water in. Via de sloot zwom hij naar de overkant. Agenten troffen hem kort hierna verstopt aan bij de Provincialeweg. Hij werd aangehouden en opgesloten in een politiecel. Er moet nog worden onderzocht of er inderdaad sprake was van poging tot inbraak en met wie hij was.

Paard overleden

Den Burg, donderdag 3 juni 2010.

Rond 11.10 uur kwam een paard in aanraking met een bedrijfsauto. Nadat het dier gebokt had brak deze zijn been en moest door een veearts uit zijn lijden worden verlost.

Het dier werd bereden door een 51-jarige amazone uit De Koog. Zij reed in gezelschap van een andere ruiter over de Mienterglop en werd links ingehaald door een bedrijfsauto, bestuurd door een 55-jariger man uit De Koog.

Bij dit passeren bokte het paard en brak bij het naar achteren trappen tegen de laadbak van de bedrijfsauto zijn been.

800 planten bij drie illegale kwekerijen

Heerhugowaard en Broek op Langedijk, donderdag 3 juni 2010.

Het tegengaan van hennepkwekerijen is een thema van de Politie Noord-Holland Noord. Hennep is niet 'soft'. Er wordt veel crimineel geld mee verdient en er ontstaan gevaarlijke situaties voor de omgeving. De politie richt zich dan ook op de opsporing van kwekerijen en werkt samen met partners zoals gemeenten, het openbaar ministerie en energieleveranciers om wietplantages te ruimen. Bovendien worden illegale verdiensten ontnomen.

Tijdens een rooidag werden er drie kwekerijen geruimd. De eerste was aan de Teylingenlaan. In een woning op de eerste verdieping werden 250 planten aangetroffen. Ook was hier sprake van diefstal van stroom. De bewoner was niet thuis en wordt later gehoord.

De tweede illegale kwekerij werd aangetroffen eveneens in een woning aan de Teylingenlaan. Op de eerste en tweede verdieping werden in totaal 252 planten aangetroffen. Ook hier werd stroom gestolen en was de bewoner niet thuis. Hij wordt later gehoord.

Op een zolder van een woning in Broek op Langedijk aan de Zuidersloot werden 297 planten in beslag genomen. Ook daar werd niemand aangetroffen en was sprake van diefstal van stroom. Tegen de bewoner zal later een proces-verbaal worden opgemaakt.

Man met mes op station aangehouden

Grootebroek, donderdag 3 juni 2010.

Rond 15.30 uur is er bij het NS-station van Grootbebroek een 43-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat getuigen hadden gezien dat hij met een mes stond te spelen. Agenten hebben de man aangehouden en troffen het keukenmes inderdaad aan. Het is in beslag genomen. Hij bleek tevens een geprepareerde tas bij zich te hebben waar vaak winkeldiefstallen mee worden gepleegd. De man is ingesloten in een politiecel omdat hij ook nog werd gezocht wegens de bedreiging van een hulpverlener.

Motorrijder gewond

Den Helder, vrijdag 4 juni 2010.

Vanmorgen rond 07.20 uur is een 31-jarige motorrijder uit Den Helder gewond geraakt nadat hij onderuit ging op de Paleiskade.

Hij kwam uit de richting van de Kanaalweg en ging in de richting van het Nieuwediep en ging bij een inhaalmanoeuvre in de bocht onderuit. Hij kwam tegen een hek aan en liep inwendig letsel aan zijn lichaam op. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis en opgenomen.

Verkeerscontrole

Den Helder, donderdag 3 juni 2010.

In de middaguren heeft de politie het verkeer gecontroleerd op de Schootenweg. Daarbij kregen acht bestuurders een bekeuring ondermeer wegens het niet dragen van een helm en het rijden zonder autogordel.

Snelheidscontrole

Heiloo, donderdag 3 juni 2010.

Tussen 17.30 en 21.00 uur heeft de politie de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Kennemerstraatweg, gelegen binnen de bebouwde kom. Van de 1877 passanten reden er 230 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.