Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen in drugonderzoek

Nijmegen, 04-06-2010 o De politie in Nijmegen heeft donderdagmiddag tijdens een actie in verband met een drugsonderzoek drie personen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Vijf personen werden aangehouden voor het bezit daarvan.

Het onderzoek had betrekking op het verhandelen van drugs vanuit een woning in de wijk Bottendaal. De politie was de drugshandel op het spoor gekomen na binnengekomen informatie. Hierop werd een onderzoek gestart. Donderdagavond hield de politie een gerichte actie. Tijdens de actie bleek dat er vanuit de woning meerdere malen aan uiteenlopende personen drugs verhandeld werd. Vijf afnemers, variërend in de leeftijd van 24 tot en met 39 jaar en allemaal afkomstig uit Nijmegen, werden aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. De drugs werden in beslaggenomen.

Later die middag ging de politie de betreffende woning binnen. In de woning werd een 31-jarige vrouw aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Een 40-jarige man werd aangehouden. In de woning vond de politie een hoeveelheid harddrugs evenals voor de drugshandel benodigde attributen. Alle spullen werden in beslag genomen.

Op de Graafsebrug werd een 33-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ook zij wordt verdacht van de handel in verdovende middelen. In haar tas vonden agenten een hoeveelheid harddrugs. Ook dit is in beslaggenomen.

De afnemers hebben een verklaring afgelegd op het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen. Proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Ook de 40-jarige man heeft een verklaring afgelegd. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Beide vrouwen zitten nog vast. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

(10)

Laatst gewijzigd 04-06-2010 15:30 | © Regio Gelderland-Zuid |