Belgische Federale Overheid


* Reactie van de Eerste Minister op de aanslag in het Vredegerecht te Brussel

Reactie van de Eerste Minister op de aanslag in het Vredegerecht te Brussel

Datum: 04 juni 2010

Vandaag is een zwarte dag in de geschiedenis van ons land. Een dag van rouw. Een dag waarop onze gedachten allereerst gaan naar de slachtoffers en hun nabestaanden, naar de collega's en de medewerkers van de twee mensen die het leven lieten.

Het kernkabinet heeft kennis genomen van het verslag door de minister van Justitie over de moorden die vanmorgen werden gepleegd in het vredegerecht van Brussel, vierde kanton. Het kernkabinet spreekt de hoop uit dat de moordenaar zo snel mogelijk gevat wordt.

Het geweld sloeg vandaag toe op een symbolische plaats van onze rechtsstaat. De vredegerechten zijn opgericht om spanningen en conflicten in het dagelijkse leven van de mensen op te lossen. Uitgerekend op deze plaats werden vandaag twee mensen neergeschoten.

Deze daad van geweld treft dan ook onze democratie in het hart. Deze misdaden confronteren en choqueren ons. Geweld zullen we nooit helemaal kunnen uitsluiten, want geweld is van alle tijden, maar wij moeten alles doen wat kan om geweld en onredelijkheid tegen te gaan.

De minister van Justitie zal vanaf morgen overleg plegen met alle betrokken actoren van justitie hierover.