Politie Gelderland-Zuid

Poging overval juwelier

Nijmegen, 04-06-2010 o Vrijdagmorgen iets voor 10.00 uur werd een poging tot overval gemeld op een juwelier in de Lange Hezelstraat.

Op bovengenoemd tijdstip was de eigenaar van de winkel in het pand aanwezig. De toegangsdeur zat echter nog dicht. Hij werd opgeschrikt door een gebonk. Toen hij ging kijken zag hij voor de deur twee mannen staan. Eén van de mannen beukte meerdere malen met geweld tegen de toegangsdeur aan. Toen het de mannen niet lukte om de deur open te maken en de eigenaar zagen, sloegen ze op de vlucht en renden de Bottelstraat in. Korte tijd later kwamen ze via de achterzijde van de Bottelstraat teruggelopen in de richting van het Joris Ivensplein. Vervolgens staken ze ter hoogte van de viskraam over richting het Kronenburgerpark.

Van de dader die tegen de toegangsdeur beukte is het volgende signalement bekend:

* Ongeveer 20 jaar oud

* 1.90m lang

* Mager, tenger postuur

* Smal, lang gezicht

* Getinte huiskleur

* Droeg een lichtblauwe jas of trui met capuchon

Van de andere dader is niets bekend.

Het overvallenteam doet onderzoek naar de overval. Bij de politie is bekend dat rond het tijdstip van de poging tot overval meerdere mensen in de Lange Hezelstraat aanwezig waren. De politie verzoekt deze mensen en andere mensen die informatie hebben zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 04-06-2010 16:38 | © Regio Gelderland-Zuid |