Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 04-06-2010

Man aangehouden na mishandeling

PUTTE: De politie werd donderdag rond 20.45 uur gealarmeerde vanaf een camping aan de eerste verdelingsweg. Hier zou een man zijn mishandeld. Bij aankomst bleek dat de 53-jarige man uit Oud-Alblas tijdens een woordenwisseling op de camping was mishandeld. De politie hield een 43-jarige man uit Rijsbergen aan. De verdachte zou de gedupeerde meerdere malen in het gezicht hebben geslagen, waardoor hij een gescheurde wenkbrauw en waarschijnlijk ook een gebroken neus op liep. Bij aankomst van de politie had de gedupeerde een flinke bloedneus en is naar het Lievensberg ziekenhuis vervoerd. Van hem zal later aangifte worden opgenomen.
De verdachte verklaarde dat de gedupeerde zich erg vervelend opstelde tegenover het personeel van de camping. De verdachte zou de man donderdag hebben aangesproken op zijn gedrag. Dit liep hoog op en de verdachte sloeg de man in het gezicht. Hierop zou de man ook hebben teruggeslagen. Vrijdagochtend werd de verdachte na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde vrijdag om 02.40 uur een auto in de Van der Rijtstraat. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een henneplucht. In de auto werd een tas aangetroffen met hierin 344 gram hennep. De drugs werden in beslag genomen. Ook nam de politie een geldbedrag van enkele duizenden euro's in beslag wat de inzittenden bij zich hadden. De twee inzittenden, een 20-jarige man en een 30-jarige man uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden. De twee zijn in verzekering gesteld. Ze verklaarden beide niets met de drugs te maken te hebben en geen eigenaar te zijn van de hennep.

Jongen aangehouden voor gooien met hamer

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdagmiddag een 15-jarige jongen aan in een school in de wijk Warande-Oost. Om 12.55 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat een leerling van de school met een hamer had staan zwaaien en deze ook naar iemand toe had gegooid. De school nam direct maatregelen en zette de leerling apart. De politie haalde de jongen op school op en nam aangifte op van twee andere 15-jarige jongens uit Bergen op Zoom. Een van de 15-jarige jongens verklaarden dat de verdachte geld van hem had gestolen. Hij
confronteerde de verdachte hiermee en was toen door hem aangevallen. Een 15-jarige medeleerling wilde tussenbeiden komen en werd toen ook door de verdachte aangevallen. De verdachte zou hierbij met een hamer hebben gegooid. De verdachte is verhoord. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij door de twee werd aangevallen en dat hij op dat moment toevallig een hamer in zijn handen had. Hij zou niemand hebben aangevallen. Tegen hem zal dossier worden opgemaakt.

Man overleden bij arbeidsongeval

BERGEN OP ZOOM: Bij een arbeidsongeval bij een metaalbedrijf aan de Wouwsestraatweg is donderdag een man om het leven gekomen.

Het 47-jarige slachtoffer uit Halsteren kwam tussen een machine en liep hierbij fatale verwondingen op. De melding kwam om 16.24 uur in eerste instantie alleen bij de GG&GD binnen. Tegen 17.00 uur werd ook de politie erbij geroepen. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerde de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
De politie nam contact op met de Arbeidsinspectie. De inspecteurs en technisch rechercheurs hebben een onderzoek ingesteld bij het bedrijf om de oorzaak van het ongeval te kunnen vaststellen. Agenten brachten de familie van het slachtoffer het slechte nieuws.

Brutale pogingen tot diefstal in Bureau Brabant

Bergen op Zoom
Twee oudere mensen in Bergen op Zoom hebben zich erg onveilig gevoeld. Op woensdag 21 april 2010 lopen twee mannen een oudere man achterna als hij een appartementencomplex binnen loopt. Heel brutaal probeert een van de mannen de portemonnee van het slachtoffer uit zijn broekzak te stelen. Dit lukt hem niet omdat het slachtoffer dit in de gaten krijgt. De mannen druipen af.
Later diezelfde dag willen de twee daders opnieuw hun slag slaan. Nu is een oudere vrouw het slachtoffer. Ook nu weer hondsbrutaal, willen zij bij dit slachtoffer de portemonnee stelen. Maar ook zij reageert erg alert en de twee mannen kiezen ook nu het hazenpad.
Gelukkig staan zij op de bewakingsbeelden.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 juni 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 8 juni 2010 om 16.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 04-06-2010 16:32 | © Regio Midden en West Brabant |