Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-06-2010

Eén aanhouding tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het rustig in de binnenstad. De politie verrichtte één aanhouding. Een 28-jarige Bredanaar werd in de Torenstraat aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige man uit Strijen. De man uit Strijen liep met twee vriendinnen door de Schoolstraat, toen twee mannen op een scooter de vrouwen lastig vielen. De man uit Strijen vertelde de mannen zich normaal tegenover de dames te gedragen en kreeg hierop van een van hen een klap in het gezicht. De politie zag het opstootje en ging poolshoogte nemen. De scooterrijder reed weg en de twee opzittenden kwamen door zijn ongecontroleerde rijgedrag ten val. De politie hield de verdachte aan in de Torenstraat op aanwijzen van de gedupeerde. Van hem is aangifte opgenomen. De man is ingesloten voor verhoor.
De politie deelde gedurende de nacht vier bekeuringen uit voor wildplassen, verstoring van de openbare orde, het niet dragen van een helm als opzittende van een bromfiets en het negeren van rood licht.

Tweetal aangehouden voor auto-inbraak

ETTEN-LEUR: .Om 02.45 uur kreeg de politie vrijdag melding van diefstal uit een auto aan de Markenland. De politie trof bij het voertuig een 20-jarige vrouw uit Etten-Leur en een 23-jarige man uit Sint Willebrord aan. Ze verklaarden dat ze de auto leeg aan het halen waren omdat deze verkocht zou worden. Omdat ze dit verhaal niet verder konden
onderbouwen zijn de twee aangehouden. De man ging er bij zijn
aanhouding te voet vandoor en werd na een korte achtervolging in de kraag gevat. De politie nam verschillende goederen in beslag bij de auto, waaronder een autoradio, twee navigatiesystemen, gereedschap en een flesje GHB.
De politie nam aangifte op van de eigenaar van de auto. Uit zijn auto waren onder andere de radio en het navigatiesysteem weggenomen. Deze kreeg hij direct terug.
De 23-jarige verdacht verklaarde dat de GHB van hem was. Na aanhouding van de man bleek dat hij ook in bezit was van 26 gram amfetamine. Ook dit is in beslag genomen.
De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden na inrijden op agenten en belediging

BREDA: De politie hield donderdagavond een 20-jarige Bredanaar aan bij zijn woning. Agenten stonden rond 18.50 uur te wachten om vanaf de Buys Ballotstraat de Doornboslaan over te steken. Toen het licht op groen sprong en ze overstaken, kwam er vanaf de Doornboslaan een auto met hoge snelheid aan gereden. De auto stond voorgesorteerd om rechtsaf te slaan, maar reed vervolgens rechtdoor. Eén van de agenten moest uit de weg springen om niet aangereden te worden.
Ze controleerde het kenteken en constateerden dat de eigenaar van de auto nog een bekeuring van 234,- of 3 dagen gevangenisstraf open had staan.
Toen de agenten rond 19.15 uur doende waren met de begeleiding van de avondvierdaagse zagen ze de auto opnieuw rijden op de kruising tussen de Kapittelweg en de Nieuwe Kadijk. De bestuurder stak zijn
middelvinger op naar de agenten.
De politie wachtte vervolgens de man bij zijn woonadres op. Hij arriveerde kort na de agenten. De 20-jarige man werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij niet de bedoeling had gehad iemand aan te rijden, maar hij wist dat hij bekeuringen open had staan en daarom wilde hij niet staande gehouden worden.
De agenten deden aangifte tegen de man.

Man aangehouden voor fietsendiefstal

ETTEN-LEUR: De politie kreeg donderdagavond melding dat er een fiets was weggenomen bij de Nobelaer. De politie ging poolshoogte nemen en zag op het Vincent van Goghplein een man fietsen die voldeed aan het signalement. Bij het zien van de politie versnelde hij. Toen de agent naar hem riep gooide de man de fiets weg en zette het op een lopen. In een brandgang aan de Westwiek werd hij aangehouden. De 28-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats bleek nog boetes voor in totaal 1000,- of 16 dagen cel open te hebben staan. De verdachte weigerde een verklaring af te leggen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt 5 jongeren aan na mishandeling

ETTEN-LEUR: De politie hield donderdag... verdachten aan voor
mishandeling. Vorige week vrijdag werd tussen 22.30 uur en 23.30 uur een 15-jarige jongen uit Etten-Leur mishandeld door een groep meisjes. De 15-jarige jongen stond met een paar bekenden op het fietspad, toen een van de bekenden een telefoontje kreeg en de 15-jarige vertelde dat "ze hem moesten hebben". Vervolgens kwam de groep meisjes naar hem toe kwam fietsen. De meisjes, bekenden van de aangever, beschuldigden hem ervan de jas van een van de meisjes te hebben besmeurd. De jongen ontkende dit. De groep omsingelde de jongen vervolgens en hij kreeg klappen en trappen tegen zijn lichaam. Hij hield hieraan pijnlijk plekken en een blauw oog aan over. De politie nam aangifte op van de gedupeerde.
De politie hield donderdagmiddag een 15-jarige jongen, een 18-jarige vrouw, een 17-jarig meisje en twee 16-jarige meisjes uit Etten-Leur aan. De vijf zijn verhoord. Tegen hen wordt dossier opgemaakt.

Sigaretten weg na inbraak

BREDA: De politie kreeg vrijdag om 03.35 uur melding van een inbraak aan de Heksenwaag. Bij aankomst van de politie bij de supermarkt werd de weg versperd door twee personenauto's. Een van de auto's stond te boek al een gesloopte auto. De andere behoorde bij een adres in Breda. Beide voertuigen waren doorverbonden. De auto's zijn in beslag genomen voor onderzoek.
De daders zouden een raam van de winkel hebben opgebroken en sigaretten hebben weggenomen. Daarna zouden ze met scooters zijn weggereden. Bij aankomst van de politie werd nog naar de daders gezocht met behulp van een politiehond, maar dit was zonder resultaat. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Integrale handhavingsactie levert goede resultaten op

BREDA: De politie hield donderdag in samenwerking met o.a. de
Belastingdienst en de gemeente een integrale handhavingsactie op diverse bedrijventerreinen in Breda-Noord.
Hierbij is vastgesteld dat een aantal bedrijfsverzamelgebouwen niet aan de brandveiligheidseisen voldoen. Ook werd er een aantal
milieuovertredingen geconstateerd.
Door de Belastingdienst werd voor 35000,- aan openstaande
belastingschuld geïnd en beslag gelegd op goederen.
Door de gemeente werden een aantal bedrijven opnieuw gecontroleerd. Ze hebben één bedrijf gesloten in verband met het niet voldoen aan vergunningseisen.
Door de KLPD waterpolitie is een onderzoek ingesteld naar de handel in buitenboordmotoren. Dit onderzoek loopt nog.
Door de politie is voor ongeveer 1000,- aan openstaande boetes geïnd. Ook is een openstaand vonnis betekend.

Diefstal van pinpas in Bureau Brabant

Etten-Leur
Een 79-jarige vrouw uit Etten-Leur is op 28 januari 2010 het
slachtoffer geworden van diefstal van haar bankpas. Die dag doet zij enkele boodschappen als zij opeens door een gebrekkig Engels pratende vrouw, die in het gezelschap van een man is, aangesproken wordt. Het slachtoffer negeert de vrouw en de man maar die zijn erg vasthoudend en blijven haar aanspreken. Het blijkt een afleidingsmanoeuvre, want later ontdekt het slachtoffer dat haar pinpas uit haar portemonnee gestolen is.
Met de pas wordt bij diverse banken en winkels in het land en zelfs in België gepind.
Maar van een aantal pintransacties zijn bewakingsbeelden

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 juni 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 8 juni 2010 om 16.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 04-06-2010 16:34 | © Regio Midden en West Brabant |