CDA

Beroepsonderwijs voor het eerst op wielen
vrijdag 4 juni 2010

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft op 4 juni een voor ons land unieke rijdende school officieel in gebruik genomen. Dit deed zij tijdens een bezoek aan de mbo-opleiding Terra Next in Eelde.

Deze speciale mobiele lesunit geeft een nieuwe impuls aan de zogeheten beroepsbegeleidende leerweg (bbl) in het mbo-onderwijs. Dit type onderwijs biedt een combinatie van leren en werken. Cursisten werken gedurende de opleiding vier dagen per week bij een bedrijf en volgen één dag per week cursussen. De rijdende school wordt letterlijk geparkeerd bij de werkplek. Hierdoor wordt de afstand tussen leren en werken verder verkleind.

De mobiele lesunit huisvest maar liefst 14 studieplekken. De ârijdende schoolâ is verder voorzien van moderne elektronische leermiddelen. Elektronisch leren vormt een steeds groter onderdeel van competentiegericht onderwijs.

Van Bijsterveldt is enthousiast over deze nieuwe faciliteit. âZoân mobiele leswagen symboliseert mijn ambitie om de afstand tussen het beroepsonderwijs en de praktijk te verkleinen. Het onderwijs komt naar je toe!â

TerraNext is een MBO opleiding van de groene sector met vestigingen in heel Nederland. Het biedt praktische en opleidingen voor (jong)volwassenen op het gebied van groen, bloem, tuinbouw en gewasbescherming.