Gemeente Stein


Problemen wegdek Stein deels opgelost

Donderdag constateerde een medewerker van de gemeente Stein dat een deel van het wegdek van de Kruisstraat in Stein aan het smelten was. âIn verband met de veiligheid is het betreffende weggedeelte door ons afgesloten en contact opgenomen met de aannemer. Diezelfde avond heeft deze nog een tijdelijke splitlaag aangebracht en is het wegdek gekoeld met water.

Het betrof een weggedeelte dat vorig jaar door diezelfde aannemer was hersteld in het kader van groot onde Kleeflaag in de Kruisstraat te Stein rhoudâ, aldus John Claassen, medewerker Algemene Dienst van de gemeente Stein. âOm die reden hebben we ook in Urmond gekeken of daar zich hetzelfde probleem voordeed. Dat was het geval in de Raadhuisstraat en Hoolstraat. Ook daar is eerder door dezelfde aannemer het wegdek hersteldâ.

Oorzaak en herstel
âVandaag is samen met de aannemer het wegdek geïnspecteerd en zijn afspraken gemaakt over herstel. De oorzaak moet volgens de aannemer worden gezocht in de plotselinge hoge temperatuur. Hierdoor smelt de overtollige bitumen en gaat het plakken. Dit probleem wordt opgelost door het wegdek af te strooien met gebroken schelpen en in te walsen. Volgens de aannemer is dit elders al met succes toegepast.

Schelpen
De Kruisstraat en Wilhelminaplein worden zaterdag 5 juni al aangepakt. In de Hoolstraat en Raadhuisstraat lukt dit niet door de st. Leendertmarkt. Vandaag wordt bekeken welke preventieve maatregelen daar eventueel genomen worden vóór het weekend. Ook wordt bekeken of deze straten behandeld moeten worden met gebroken schelpen. Dit wordt dan komende week door de aannemer uitgevoerd. De kosten komen voor rekening van de aannemerâ, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Regulier onderhoud
Binnenkort start de gemeente overigens met de reguliere jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden aan de wegen en het herstellen van vorstschade in de gemeente Stein.
Â