Politie Amsterdam-Amstelland

Gezocht: verdachten woningoverval West

Het rechercheteam dat een woningoverval in Overtoomseveld onderzoekt, heeft aanvullende informatie en vragen. De daders van de woningoverval hebben vermoedelijk gebruik gemaakt van een donkerkleurige personenauto van het merk Toyota type RAV4. Deze personenauto is in november 2009 in Amsterdam gestolen en was nadien voorzien van de kentekenplaten 36-TD-LZ.

Enkele dagen na de woningoverval werd deze personenauto aangetroffen in de omgeving waar de woningoverval had plaatsgevonden. De auto was gedeeltelijk uitgebrand en in de auto lag een paarse jerrycan. In verband met de woningoverval is op vrijdag 28 mei 2010 eerder aandacht gevraagd in de media. Hierbij werden afbeeldingen getoond van een onbekende man die met een gestolen bankpas bij een geldautomaat staat te pinnen. Deze staat op de internetsite: www.depolitiezoekt.nl

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over de brandende Toyota en/of de gebruikers van deze auto al dan niet in combinatie met de paarse jerrycan. Uiteraard willen de rechercheurs ook nog informatie over de onbekende verdachte bij de geldautomaat. Het rechercehteam is te bereiken via 020-5592500.

Hieronder de vorige week uitgebrachte tekst:

Rechercheurs van District West zijn op zoek naar een man die misbruik maakt van een gestolen bankpas die buitgemaakt is bij een woningoverval in Overtoomseveld. Op www.depolitiezoekt.nl zijn foto's van de verdachte te zien.

Tijdens de woningoverval werden onder bedreiging van een vuurwapen onder meer een bankpas en pincode buitgemaakt. Met behulp van de bankpas werden diverse transacties of pogingen daartoe verricht. Het rechercheteam wil graag achter de identiteit van de pinnende verdachte komen om de woningoverval op te lossen. Heeft u informatie over de verdachte op de foto's, over zijn verblijfplaats of over de woningoverval neem dan onmiddellijk contact op met het rechercheteam via 020-5592500.

Bekijk de foto's op www.depolitiezoekt.nl


____________________