Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Datum 4 juni 2010 2010Z06574/2010D18519

Verzoek om toezending correspondentie Europese Commissie over
- vliegveld Eelde

Geachte voorzitter,

Op 14 april 2010 ontving ik het verzoek van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat om toezending van correspondentie met de Europese Commissie over vliegveld Eelde.

Ik voldoe graag aan uw verzoek en stel u, zodra dit mogelijk is, de documenten onder strikte vertrouwelijkheid ter beschikking.

De Europese Commissie beschouwt de documenten als één en ondeelbaar behorend tot het dossier NN 43/09 Staatssteunmaatregelen Groningen Airport Eelde. Dit dossier is nog niet afgerond, omdat de Europese Commissie in zijn beschikking van 19 november 2009 heeft aangekondigd dat sommige maatregelen nog nader zullen worden onderzocht overeenkomstig artikel 17 van Verordening 659/1999. Omdat openbaarmaking de Nederlandse positie in dit dossier schaadt en ik u toch tegemoet wil komen, is vertrouwelijkheid opportuun.

De correspondentie met de Europese Commissie bevat ook concurrentiegevoelige informatie. Openbaarmaking daarvan kan de belangen van de luchthaven schaden. Om u aan te kunnen geven welke informatie in de correspondentie van bedrijfsvertrouwelijke aard is, voer ik momenteel overleg met de exploitant van de luchthaven. Zodra dit overleg is afgerond, zal ik u ­ met nadere duiding van de bedrijfsvertrouwelijkheid ­ de stukken doen toekomen.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings
a
agina 1 van 1 P