Gemeente Venray


04 juni 2010

Brukske ontvangt subsidie van het Rijk

Op 1 juni heeft het Rijk een subsidie van EUR 1.000.000 toegekend aan de Venrayse wijk Brukske. Een geweldige opsteker voor de uitvoering van het Masterplan Brukske in het algemeen en de totstandkoming van het Multifunctioneel Centrum in het hart van Brukske in het bijzonder.

Voorrang voor wijkactieplan

Deze subsidieaanvraag is gedaan in het kader van de Rijksregeling "Budget 40+ wijkenaanpak". De gemeente Venray is uitgenodigd om een wijkactieplan in te dienen voor de wijk Brukske. Brukske is volgens het ministerie één van de 100 wijken die met

voorrang aangepakt moet worden ingevolge de Wijkenaanpak van VROM. Daarnaast heeft de provincie eerder besloten om te investeren in Brukske in het kader van de Limburgse Wijkenaanpak. In samenwerking met Wonen Venray en de provincie is het projectplan en het convenant Brukske opgesteld.

Persoonlijke toelichting

Het wijkactieplan is in eerste instantie schriftelijk ingediend en voorzien van de nodige bijlagen. Na een eerste reactie heeft een delegatie vanuit Brukske het actieplan persoonlijk toegelicht tijdens een presentatie op 29 april. Wethouder Twan Jansen van de gemeente Venray, Jos Meijboom, projectleider Brukske, Hassan Najja, ad-interim directeur Wonen Venray en Lydi Goedee en Karima Dimouni namens de wijkbewoners hebben het plan vanuit diverse invalshoeken toegelicht. Zeker ook de bijdrage van de wijkbewoners bleek daarin belangrijk. Het resultaat is er dan ook naar. Met deze subsidie heeft de realisatie van het Masterplan Brukske en daarbinnen het centrumgebied een nog stevigere basis gekregen. Dit, aangezien de verkregen subsidie mede wordt ingezet ter dekking van de kosten voor het centrumgebied.