Gemeente Het Bildt


Staatssecretaris van Bijsterveldt neemt Campusplan in ontvangst

04-06-2010 17:46

Op vrijdag 4 juni bracht demissionair Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) een bezoek brengen aan Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles, locatie De Foorakker te St.-Annaparochie.

Zij was op het Bildt vanwege de CDA-verkiezingscampagne op uitnodiging van de CDA-afdeling in het Bildt.

Al geruime tijd zijn de Gemeente het Bildt, Wonen Noordwest Friesland en de Openbare Scholengemeenschap De Foorakker en de Christelijke Scholengemeenschap Ulbe van Houten bezig met de plannen voor de bouw van een campus. De campus zou een antwoord kunnen zijn op problemen waar de regio mogelijk mee te maken krijgt.
De problemen van vergrijzing en krimp en het verdwijnen van voorzieningen.

De formule van de campus is het ontwikkelen van beroepsonderwijs dat aansluit op de behoeften en mogelijkheden van de ondernemers in de regio. Deze afstemming van onderwijs en ondernemerschap moet leiden tot behoud van werkgelegenheid en stimulering van innovatie, waardoor leerlingen na afronding van de opleiding een baan in de eigen regio kunnen vinden.

Gemeente het Bildt hecht veel waarde aan deze plannen en is bereid zich tot het uiterste in te spannen. Omdat de gemeentelijke bijdrage niet voldoende zal zijn, zal er extern naar financiële dekking worden gezocht, het Ministerie kan een belangrijke partij zijn in de financiering. Gedeputeerde Piet Adema die ook bij de bijeenkomst aanwezig was roemde het campusplan van de diverse partijen uit het Bildt. De Gedeputeerde noemde het een uniek project.

Staatssecretaris van Bijsterveldt kreeg uit handen van Nel Haarsma een bidboek overhandigd met daarin de uitleg van de plannen. De staatssecretaris beloofde dat het plan op het Ministerie verder zal worden bestudeerd.

---