Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nobody Beats the Drum geeft speciaal optreden tijdens Festival of Games

Utrecht, 25 maart 2010

De Utrechtse dance-sensatie Nobody Beats the Drum zal tijdens het Festival of Games 2010 een uniek optreden verzorgen in de Domstad. Samen met poppodium EKKO organiseert het Festival of Games 'Game l'Over'; een nieuw concept waarbij games, muziek en visuals in een clubavond worden gecombineerd. Game l'Over zal vrijdag 4 juni 2010 in poppodium EKKO plaatsvinden.

Stichting NLGD, de organisatie achter het Festival of Games, is samen met poppodium EKKO op zoek gegaan naar een waardige afsluiting van het festival. Seth van der Meer woordvoerder van stichting NLGD: 'Wij willen de beursdagen van het festival afsluiten met een fantastisch feest waarbij wij tegelijkertijd geen kans voorbij laten gaan om Utrechts talent een podium te bieden. De stad Utrecht zit vol met talent op het gebied van kunst & technologie, waardoor een combinatie hiervan wel iets goeds moet opleveren.'

Headliner van de avond is Nobody Beats the Drum, het Utrechtse Dance collectief dat furore heeft gemaakt met hun live optredens en videoclips. Van der Meer: 'Je hoeft maar een blik te werpen op de beschikbare Youtube filmpjes om te weten dat een game thema bij hen in goede handen is. Zij zijn dan ook vrij gelaten om 'iets' speciaals met het thema te doen, maar het resultaat zal tot op de avond zelf een mysterie blijven.'

Naast Nobody Beats the Drum zal de avond gevuld worden met optredens van DS-10 Dominator, een eenmansband die met een Nintendo DS spelcomputer dansmuziek maakt, Amsterdams DJ-duo Dans le Rock en een eenmalig optreden door gamemuziekmakers SonicPicnic, alles met speciaal gecreëerde visuals door een VJ-team.

Het poppodium Ekko zal op 4 juni zijn deuren openen om 22.00 uur en duurt tot 04.00 uur. Kaarten voor Game l'Over zijn vanaf 1 april voor € 10,- verkrijgbaar in de webshop vann ekko.nl en festivalofgames.nl.

Over het Festival of Games:

Het Festival of Games bestaat uit een mix van diverse games-gerelateerde events en richt zich op ontwikkelaars, uitgevers en investeerders in de gamesindustrie. Naast het congres is er een internationaal matchmaking evenement, een expo, een carrière beurs en een projectenmarkt waar aanstormend talent zijn kunsten vertoont.

Het Festival of Games vindt plaats op 3 en 4 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het Festival of Games wordt georganiseerd door de Stichting NLGD en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, de Provincie Utrecht en de Gemeente Utrecht.

Meer op http://www.festivalofgames.org



Ingezonden persbericht