Ingezonden persbericht

Utrecht, 27 mei 2010

EXPEDITIE 2010 - Feestelijke prijsuitreiking bij Kunstuitleen Utrecht!
Bekendmaking winnaar

Op vrijdagmiddag 4 juni om 17.00 uur vindt bij Kunstuitleen Utrecht de prijsuitreiking plaats van Expeditie 2010; dé wedstrijd voor beeldend amateurkunstenaars in de provincie Utrecht. Peter de Haan, directeur van de Vrede van Utrecht, maakt de winnaars bekend. Ruim 250 deelnemers hebben hun werk ingestuurd voor Expeditie 2010. Een deskundige jury selecteerde zeven finalisten. Het publiek heeft de uiteindelijke winnaar bepaald! De finale-expositie is nog te zien tot en met zondag 6 juni.

Zeven finalisten
Het werk van de zeven geselecteerde finalisten is tijdens de finale-expositie bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42 nog te zien t/m zondag 6 juni. De finalisten zijn: Barbara Damen, Jan Hendriks, Albert Liem, Ivana Mitrovic, Nico van Oosten, Annemarie Reijbroek, Connie van Winssen.
Quotes uit de juryverslagen:
Barbara Damen: Het is een zeer authentieke weergave van het gegeven schoonheid.
Jan Hendriks: Mooi en niet voor de hand liggend 'Paul Klee achtig' kleurgebruik.
Albert Liem: Het is een bijzonder werk in uitstraling door de interactie tussen twee mensen op een bankje, de houding in combinatie tot het bankje.
Ivana Mitrovic: Het is een fantastische en fantasierijke wereld vol allerhande wezens, verhalen, avonturen en emoties.
Nico van Oosten: Het is een leuke manier om met de pure materialen een dergelijke stoere kop van een koe te maken.
Annemarie Reijbroek: Het schilderij is ontstaan vanuit een emotionele belevenis en het getuigt van lef om die op deze manier weer te geven.
Connie van Winssen: Leuk en speels onderwerp, de kippen worden personen en krijgen karakter.

Prijswinnaars
Het publiek heeft de uiteindelijke winnaar van Expeditie 2010 bepaald. De drie winnaars - eerste, tweede en derde prijs - krijgen een coachingstraject op maat aangeboden in samenwerking met Kade Ateliers. Hiermee kunnen zij het kunstenaarschap een vitale impuls geven. Het traject bestaat o.a. uit werkbesprekingen, inclusief theoretische en praktische achtergronden.

Organisatie
Expeditie 2010 wordt georganiseerd door Kunstuitleen Utrecht en ZIMIHC huis voor amateurkunst in samenwerking met RTV Utrecht en Kade Ateliers. Het project wordt mogelijk gemaakt door: de Regeling Cultuurparticipatie van de Provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie
Kunstuitleen Utrecht: Cornelie de Kuijper (di/wo): 0302869896/c.de.kuijper@kunstuitleenutrecht.nl
ZIMIHC huis voor amateurkunst: Carlien Oudes: 030 2723455 /beeldendconsulent@zimihc.nl