Ingezonden persbericht

VRIJDAG FILMAVOND

Elke vrijdag de leukste films bij Comedy Central

Amsterdam, 27 mei 2010
Vanaf 4 juni is thuisblijven op vrijdag geen straf meer, want Comedy Central dompelt de vrijdagavond om tot filmavond. Geen tranentrekkers of verschrikkelijke waargebeurde verhalen, maar alleen maar lachen. Want na een week werken is dat precies waar we met zijn allen aan toe zijn. De cultfilm Dogma bijt het spits af op 4 juni, maar tot het einde van de zomer staat elke vrijdagavond weer een andere film verankerd om 20.25 uur. Andere titels die in juni voorbij komen zijn Clerks 1, Chasing Amy en The Real Blonde.

4 juni: Dogma
Dogma is een komedie uit 1999 met in de hoofdrol Ben Affleck en Matt Damon. De film werd geschreven en geregisseerd door Kevin Smith. Het is de vierde film van Kevin Smith waarin Jay en Silent Bob te zien zijn. Eerder waren ze te zien in de films Clerks, Mallrats en Chasing Amy. Bartleby (Ben Affleck) en Loki (Matt Damon) zijn twee engelen die uit de hemel verbannen zijn. Op aarde proberen ze samen terug te keren naar de hemel, terwijl de 13e apostel Rufus (Chris Rock) ze probeert tegen te houden met de hulp van de laatste afstammeling van Christus.

11 juni: Clerks 1
Clerks, het regiedebuut van Kevin Smith, is één wilde dag in het leven van een paar overwerkte kassabediendes wier scherpzinnigheid en werkgrappen een hele nieuwe betekenis geven aan klantenservice. In deze indie- klassieker begint de dag van hoofdpersoon Dante Hicks abrupt om zes uur 's morgens, wanneer hij erachter komt dat hij op zijn vrije dag moet werken. Het wordt een hilarische dag waarop hij te maken krijgt met de plastische seksuele bekentenissen van zijn vriendin, een idioot hockeyteam en een constante stroom agressieve klanten!

18 juni: Chasing Amy
Chasing Amy is een Amerikaanse komedie uit 1997. Holden (Ben Affleck) en Banky (Jason Lee) zijn beste vrienden en samen schrijvers van de comic Bluntman and Chronic. De comic is gebaseerd op Jay en Silent Bob. Holden wordt verliefd op Alyssa (Joey Lauren Adams) en dit lijkt niet goed te zijn voor de vriendschap tussen de twee schrijvers.

25 juni: The Real Blonde
Joe (Matthew Modine) is één van die vele duizenden obers in Manhattan die eigenlijk acteur wil zijn. Hij woont samen met een grimeuse (Catherine Keener), die langzamerhand genoeg krijgt van Joe's would-be acteursgedoe. De huur moet betaald worden, basta! De spanningen lopen op en hun seksleven brokkelt af. Ondertussen slaagt Bob (Maxwell Caulfield) - een collega van Joe en full-time womaniser - erin een hoofdrol te krijgen in een soap. Jaloers op diens succes schrijft Joe zich in bij een casting bureau en krijgt zowaar een rolletje in een video van Madonna. En als Madonna ook nog op zijn antwoordapparaat staat ziet Joe de Oscaruitreiking al voor zich.



Ingezonden persbericht