Vlaamse Overheid

keurt voor 6,8 miljoen strategische Investerings- en opleidingssteun toe aan bedrijven

RECHTZETTING: Vlaamse Regering keurt voor 6,8 miljoen strategische Investerings- en opleidingssteun toe aan bedrijven

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 4 juni 2010

Op initiatief van minister-president Kris PEETERS heeft de Vlaamse Regering vandaag beslist in totaal 6,8 miljoen euro steun toe te kennen in het kader van het systeem "strategische investerings- en opleidingssteun". De steun heeft betrekking op in totaal 38,4 miljoen euro investeringen en 31,5 miljoen euro opleidingen.

Onderstaand vindt u een overzicht van de bedrijven die de investerings- en opleidingssteun ontvangen:

Toyota Motor Europe krijgt 2 mio euro opleidingssteun voor de realisatie van een opleidingsprogramma van 14,8 mio euro. In Vlaanderen werken in totaal 1.620 mensen voor Toyota Motor Europe, verspreid over drie vestigingen in Zeebrugge, Diest en Zaventem. In deze laatste vestiging bevinden zich het Europese trainingscentrum en onderzoeks- en ontwikkelingscentrum waar 500 ingenieurs en hoogopgeleide technici continu waken over kwaliteit en innovativiteit van de toekomstige producten. Dit opleidingsplan moet de lokale Europese specialisten meer vertrouwd maken met de Japanse manier van denken en werken.

DuPont de Nemours Belgium in Mechelen krijgt 1 mio euro opleidingssteun voor de uitvoering van een opleidingsproject van 10 mio euro. In de Mechelse vestiging van de groep DuPont de Nemours worden lakken en kunststoffen geproduceerd. In Mechelen bevinden zich ook het Europese centrum voor onderzoek en ontwikkeling en het opleidingscentrum waar belangrijke Europese klanten worden getraind in de diverse toepassingen van autolakken. DuPont de Nemours Belgium stelt in Mechelen zo'n 1.400 mensen tewerk. De implementatie van het opleidingsproject zal de tewerkstelling doen toenemen met 10 voltijdse krachten.

Ook voor NV Soudal is 1 mio euro opleidingssteun weggelegd. NV Soudal is een vooraanstaande fabrikant van siliconen, lijm, PU-schuim en vele andere producten voor de bouw, industrie en DHZ-sector met hoofdzetel in Turnhout. In de periode 2010-2015 zal zij opleidingen verstrekken voor een totaal bedrag van 5,7 mio euro.

Aan Allard-Europe, een ander Kempische KMO werd 1 mio euro investeringssteun toegekend. Allard Europe gaat haar staal- en ijzergieterij in Turnhout uitbreiden. De KMO heeft zich met de jaren gespecialiseerd in stukgoed en is vandaag toeleverancier voor uiteenlopende sectoren. De beoogde capaciteitsuitbreiding heeft een dubbele dimensie, naast een toename van het aantal afgewerkte gietstukken ook een verhoging van het stukgewicht tot 30 ton, daarmee inspelend op de gestegen vraag vanuit dat marktsegment. Het investeringsprogramma dat loopt tot eind 2013, bedraagt in totaal 18,3 mio euro. Daardoor zal er een stijging zijn van de tewerkstelling met 14 voltijdse krachten.

Het familiebedrijf Boss Paints uit Waregem krijgt ruim 800.000 euro investerings- en opleidingssteun van Vlaanderen. De KMO Boss Paints is de grootste onafhankelijke verfproducent in België. Boss Paints zal deze steun gebruiken om haar verfproductie verder uit te bouwen en voor de opleiding van al haar werknemers. De voorziene investeringen belopen 8,3 mio euro en de geplande opleidingen meer dan 1 mio euro. Daardoor zullen er 33 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

Aan de nieuwe startende onderneming Todi werd 1 mio euro investeringssteun toegekend voor de realisatie van een investeringsprogramma van 11,8 mio euro. Todi gaat in het BLOSO-centrum te Hofstade een indoor duikcentrum bouwen met annex horeca-, shopping en vergaderaccommodaties. De opening van het nieuwe sport- en ontspanningscomplex is voorzien voor ten vroegste 2012. Tegen dan zullen er naar verwachting 20 mensen voltijds werken.




Vlaamse Overheid