Ingezonden persbericht

PERSBERICHT- Driebergen, 4 juni 2010

Voorzitterswissel bij Evangelische Alliantie

Op 14 juni draagt Peter Kos (voorganger van Baptistengemeente De Rank in Utrecht) het voorzitterschap van het EA-bestuur over aan ds. Willem Smouter (1957). Peter Kos is negen jaar bestuurslid van de EA geweest waarvan zeven jaar als voorzitter. Willem Smouter is predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Apeldoorn en radiopresentator bij de EO. Voorheen was hij bestuurslid van New Wine.

Hij motiveert zijn keuze voor de EA als volgt:
"Ik heb graag ja gezegd omdat de Evangelische Alliantie mij ter harte gaat en omdat bestuurlijk werk mij wel ligt. Het leuke van de EA vind ik dat een betrekkelijk kleine organisatie toch vrij veel kan bereiken, omdat het hen lukt om allerlei draadjes van kerken en groepen bij elkaar te brengen. De EA daagt ons uit om niet alleen voor eigen parochie maar voor de kerk als geheel te werken en daarmee voor heel de samenleving."

Smouter ziet het als belangrijke uitdaging voor de EA om in de komende jaren een weg te zoeken in de merkwaardige situatie waarin de samenleving enerzijds hunkert naar religie en er tegelijk allergisch voor is. In de nieuwste EA-nieuwsbrief Kaleidoscoop worden de voormalig voorzitter en zijn opvolger geïnterviewd.