Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

"Rotterdamse jongeren moeten popconcerten kunnen blijven bezoeken"
PvdA Rotterdam wil jongeren niet laten opdraaien voor mogelijk faillissement WATT

Rotterdam, 4 juni 2010 - De PvdA Rotterdam is verontwaardigd dat WATT hoogstwaarschijnlijk ophoudt te bestaan. Het onderhandelingsakkoord waar partijen enige tijd aan hebben gewerkt is van tafel, omdat er geen bankgarantie kon worden afgegeven door de eigenaar van het gebouw om de verbouwing tegen geluidshinder te beperken.

Verder kon WATT geen meerjarenexploitatie presenteren waaruit blijkt dat WATT rendabel is op de lange termijn. "Het is een schande dat Rotterdam het niet voor elkaar krijgt om een poppodium neer te zetten die voldoet aan de vraag in deze stad. Rotterdam verdient een poppodium van het formaat van WATT. Maar in een tijd dat de gemeente voor een zware bezuinigingsopgave staat en het perspectief ontbreekt dat WATT het redt zonder flinke steun van de gemeente, kan de PvdA Rotterdam niet instemmen met de onvoorwaardelijke gemeentelijke steun die nodig is om WATT te redden," zegt PvdA-raadslid Tunahan Kuzu.

De PvdA Rotterdam vindt echter dat jongeren niet mogen opdraaien voor het mogelijke faillissement van WATT. "Het moet mogelijk zijn om in de stad een gevarieerd en breed aanbod te hebben aan popconcerten," vindt Kuzu. "Wij zullen er dan ook op toezien dat het bedrag dat het stadsbestuur heeft begroot voor popconcerten ook voor de pop behouden blijft. Wij verwachten van het stadsbestuur dat op korte termijn in samenwerking met de sector een programmering komt van popconcerten en zullen er op toezien dat deze programmering succesvol wordt uitgevoerd."

De PvdA Rotterdam zal spoedig in debat gaan met verantwoordelijk wethouder Laan over dit onderwerp. Ook wenst de fractie een brede discussie rondom de kunst- en cultuursector als eerste opmaat naar een raadsonderzoek. "Het is moeilijk te verkroppen dat er in de kunst- en cultuursector vaak dingen misgaan rondom de bedrijfsvoering, huisvesting en exploitatie. Het moet een keer afgelopen zijn in deze sector dat als er iets misgaat de pet wordt opgehouden voor de trappen van het stadhuis," zegt Kuzu.



Ingezonden persbericht