Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 15 april 2010

TEDxRotterdam 4 juni 2010: één dag die alles verandert

TEDxRotterdam presenteert in aanloop naar 4 juni de eerste vijf performers onder wie Ton van der Steen, Julian Oliver, Ed Wubbe, Daan Roosegaarde en Bas Haring. Ieder voor zich de top binnen hun eigen discipline: medische wetenschap, augmented reality, dans, interactieve media en filosofie. Grote denkers en doeners die vertellen waar juist op dit moment hun passie ligt.

Ton van der Steen is hoogleraar in de Biomedische Technologie en een excellente wetenschapper met de gave om iets wat ultiem ingewikkeld is begrijpelijk over te brengen. Tijdens TEDxRotterdam vertelt Ton van der Steen over het hart. Zoals hoe je met geluid het karakter van een vernauwd bloedvat kunt laten zien: is het dodelijk, of niet?

Julian Oliver is een conceptuele kunstenaar uit Nieuw Zeeland. Hij visualiseert ons dagelijks internetgebruik aan de hand van online games.

Ed Wubbe heeft het Scapino Ballet tot een van de meest vooraanstaande dansgezelschappen van Europa gemaakt. Hij heeft het beeld van de esthetiek van ballet omgevormd tot dans die niet ongezien mag blijven. Speciaal voor TEDxRotterdam ontwikkelt Wubbe een vernieuwende performance die hij nog niet eerder heeft laten zien.

Daan Roosegaarde is tech-kunstenaar en richt zich op de sensuele kant van techniek. Met zijn kunstwerken verkent hij de relatie tussen mensen, architectuur en e-culture.

De filosoof en natuurkundige Bas Haring stelt prikkelende vragen, zoals bijvoorbeeld 'streven we echt naar succes of worden we gedwongen om het na te jagen'. Hij triggert de toehoorder daarmee om voorbij alledaagse gedachten te gaan. TEDxRotterdam daagt Bas Haring uit om 'somethink completely different' te vertellen.

TEDxRotterdam: somethink completely different
TEDxRotterdam nodigt vernieuwers uit met ideas worth spreading en presenteert op 4 juni 2010 in het Nieuwe Luxor Theater meer dan twintig Rotterdamse, Nederlandse en internationale sprekers en performers die de grenzen opzoeken van hun vakgebied in wetenschap, commercie, technologie, design, dans en muziek. Met bezieling. Recht uit het hart. TEDxRotterdam is vrij van geest, non-profit, heeft geen politieke, commerciële of religieuze doelen en is gratis toegankelijk. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Via online registratie kunnen bezoekers van de website tedxrdam.nl zich aanmelden en motiveren wat hun idea worth spreading is en waarom juist zij deel uit moeten maken van TEDxRotterdam op 4 juni 2010.

TED: ideas worth spreading
TED is wereldwijd het platform waar vooraanstaande denkers grensverleggende ideeën presenteren. TED begon in 1984 als dé conferentie over Technology, Entertainment en Design, - vandaar de naam TED. Maar sindsdien is TED oneindig veel breder geworden. TEDtalks gaan ook over wetenschap, de kunsten, globalisering, milieu, muziek en nog veel meer inspirerende onderwerpen. De performers delen hun nieuwe ontdekkingen en maken het verschil. TED deelt goede ideeën. Ideeën die het waard zijn om verspreid te worden. TED gelooft dat de kracht van ideeën een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de wereld. Daarom creëert TED een vrijplaats waar vernieuwende geesten en een nieuwsgierig publiek elkaar treffen.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht