Ingezonden persbericht


Mediainformatie, mei -2010

Kunst- en natuurwandeling Opnieuw Bezocht

Op 4 juni wordt de Kunst- en natuurwandeling OpnieuwBezocht officieel geopend door wethouder Geert Roeles van gemeente Coevorden. Het gaat om een wandeling langs 15 kunstwerken waarvan sommigen al in 2005 werden geplaatst. Een herbezichtiging dus met bijzondere aandacht voor de invloed die de natuur in de loop der tijd op de projecten heeft gehad.

'Spiegeling' - Femke van Dam uit 2007. Foto maart 2010

'Ruin of the giants tower'- Tom Gilhespy uit 2005. Foto maart 2010

Kunst- en natuurwandeling Opnieuw Bezocht zal zoals gebruikelijk starten bij de gletsjerkuil in het bos achter openluchtmuseum Ellert en Brammert. Het gaat om een route waarin kunstwerken uit alle jaren zijn opgenomen. Zo is er uit 2005 nog de 'Koperen boom' te zien van de Franse kunstenaar François Geissmann. Aan het begin van de wandeling 'zweeft' het kunstwerk 'Lillywhite' van Roger Rigorth uit 2006. Uit 2007 stamt het uit honderden spiegeltjes opgebouwde werk 'Spiegeling' van Femke van Dam. 2008 wordt o.a vertegenwoordigd door de ontblote wortel 'Underground' door de kunstenaarsgroep TAV uit Israël en het laatste beeld 'Het Nest" van Bettino Francini uit 2009 staat dan weer aan de rand van de gletsjerkuil.

In totaal zijn er langs de circa drie kilometer lange wandeling 15 kunstwerken te zien.

Bij de Toeristische Informatie Punten in Coevorden en andere instellingen is een gratis vouwblad voorhanden met de route en foto's van de kunstwerken zoals ze er nu uitzien en zoals ze in eerste instantie werden opgeleverd.

Kunst- en natuurwandeling OpnieuwBezocht is dagelijks vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang tot en met 31 december 2010. De ingang bevindt zich aan de Tramstraat in Schoonoord tussen de huisnummers 81 en 83. Parkeren kan bij de gletsjerkuil.