Ingezonden persbericht


Programma JUNI 2010

Vrijdag 4 juni // 23:30 // E12,50
Solar Systems
Minimal / techno house

Line-up:
Peter Horrevorts
Igor Mendoza
Sven van Vuuren
Volt 9
Mechanica

Zaterdag 5 juni // 22:00 // E7,50
Hacking the Machine
Industrial hardcore & UK hardcore

Line-up:
Live:
Innovative
Chem D

VJ N-X

DJ's
The Relic
Vexer
Explicit
F45t
Collision
Bart Hard
Xytec

Vrijdag 11 juni // 20:00 // Gratis entree
SIX PACK met Project-D, En-Velo, New York Diesel, Audiofungus, Tres, Mozes Rock, pop & punkrock

Project-D is een nieuwe, opkomende rockband uit Zuid-Holland. De band is opgericht in augustus 2008 en bestaat uit 4 enthousiaste muzikanten van rond de 20 jaar. Deze veelbelovende rockgroep speelt uitsluitend eigen werk en treedt zeer regelmatig op. Hun muziekstijl is naar eigen zeggen: Dynamic-Rock. Pakkende rockmuziek met veel dynamiek en een eigen, karakteristieke sound maakt hun muziek toegankelijk voor een breed publiek. Project-D heeft de ambitie, maar ook zeker de potentie om uit te groeien tot topact.

En-Vélo onstond in 2004 uit de voormalige grungeband Toxic. Met piano is de muziek iets subtieler geworden, maar hun wortels liggen duidelijk in de grunge. In 2006 hebben ze hun eerste demo 'Goodbye France' opgenomen. In 2007 besloten de bandleden dat het tijd was om wat van de wereld te zien en dit resulteerde in veel inspiratie voor nieuwe nummers. Vorig jaar kwamen ze met een nieuwe demo 'Could You Tell Me The Story Once Again?'. En-Vélo is klaar om te rocken!

Drie lokale jongens hebben geprobeerd om hun muzikale ding te doen in verschillende projecten. Na een avond jammen ontstond New York Diesel. Na wat heen en weer geschuif in de bezetting zijn ze nu met z'n vieren. Hun stijl zoals zij dat zeggen: Dirty rock that's raw, nasty, tasty and full of attitude with some heavy blues guitars. Een aantal invloeden zijn Alice In Chains, Velvet Revolver, Soundgarden, Stone Temple Pilots, Duff Mckagan, Temple of the Dog, Nirvana, Mötley Crüe en Pearl Jam.

De muziekstijl van Audiofungus is moeilijk te benoemen. Alternatieve rock is misschien nog wel de beste omschrijving. Tragere, gevoelige coupletten worden afgewisseld met explosieve refreinen - maar alles met een duister randje. De zang maakt af en toe plaats voor rap, bijvoorbeeld in de refreinen en is een aangename afwisseling. Vorig jaar heeft de band hun demo 'Sincerity Masquerade' uitgegeven. Het artwork (door zanger Dennis) doet je vergeten dat je een demo vast hebt van een lokale band.

De bandnaam van deze driemansbezetting uit Den Haag is nieuw, sinds de samenstelling in 2008 jaar werd teruggebracht tot 3 man. De muziek is een mix van eigenzinnige verhalen, herkenbare melodieën en toegankelijke emotie. Poëtische verhalen met kloten. Tres is pure zeggingskracht in powertrio-formaat. Tres speelt retro-rock, ballads en liedjes met een funky bite. Anders gezegd: we serveren oesters op een bedje van carpaccio gedrenkt in Chablis met een blokje Hollandse oude kaas ernaast.

Mozes is een rockband bestaande uit vijf muzikanten afkomstig uit Rotterdam en Goerree Overflakkee. Een mix van verschillende rockstijlen zorgt voor een herkenbare sound, zonder afgezaagd en voorspelbaar te klinken. De band lijkt beïnvloed te zijn door bands als: Alice in Chains, Tool, Opeth en Black Sabbath. Je hoort dat ook terugkomen in de muziek. Vette riffs en veel melodie. Het cliché "eigen stijl" is ook op deze band van toepassing. De teksten van Mozes gaan over de liefde en de dood en alles wat er tussen zit. In 2008/2009 is de band geboren als "kind van vele ouders" ontsproten uit bands als Midsum, Black Forest en Buiten Adem. Verbonden door passie voor de hardere muziek zijn we begonnen met het schrijven van onze songs. De set is compleet en we zijn er klaar voor.

Zaterdag 12 juni // 20:30 // E7,-
NARROWMINDED FESTIVAL 10 year anniversary
Underground bands & electronica

Line-up:
Albino Cocks from Hell
Coen Oscar Polack
Katadreuffe
City Hands
Spoelstra
Redtheplaneet!
Hunter Complex
Garcon Taupe

Zondag 13 juni // 20:00 // E4,- excl. garderobe
Cheapass Sunday met Halfhearted Hero (USA) en State of Mine (B) Punk

Halfhearted Hero begon in de kelders en garages van Massachusetts in 2005. Hun eerste EP, Home geheten, verscheen in 2007 en bevestigde de band's reputatie als poppunk powerhouse band. Met een positieve instelling en een leuke en jeugdige stijl maakt de band muziek die zij zelf willen horen, altijd bewust van het feit dat er jongeren zijn die zich net zo kunnen voelen als zij. Hun eerste full length, Defining, Refining, verscheen in april op Fastlife Records in Japan, en Set Sail Records en Farewell Party Records in Amerika.

State of Mine speelt snelle en melodische skatepunk, vooral beïnvloed door jaren 90 Zweedse skatepunk en bands als Lagwagon en Many More. Sinds 2007 hebben zij meer dan 75 optredens gegeven, waaronder als support voor bands als SNFU (CAN), Smoke or Fire (USA), en Mute (CAN). De band werkt momenteel aan een full-lenght debut album, die klaar moet zijn voor hun UK/Frankrijk tour in juli 2010.

Vrijdag 18 juni // 21:00 // Gratis entree
Plan B(azart) met Bereband, Jua en special surprise act! Diverse bands

Speciale avond waar bands van medewerkers van Bazart en HPC op het Bazart podium hun kunsten kunnen vertonen. Met deze editie:

Bereband: rock coverband met kickass vrouwelijke zangeres, spelen rock covers van de jaren 60 tot nu!

Jua: een band met vijf enthousiaste muzikanten, maakt Globalrock: de sound van rock met teksten in Swahili, Arabisch, Frans en Engels. Hoewel elke tekst anders is, staat steeds één item centraal: de kracht van de mens.

Zaterdag 19 juni // 21:00 // E 9,- excl. Garderobe HORSE THE BAND met support: Klopje Popje & Deadbeat Hardcore, metal & 8 bit

Horse the Band (USA) bestaat uit vijf totaal verschillende, prettig gestoorde muzikanten. Nathan, het gekwelde, poëtische beest, is de zanger. David de hyper intelligente lover bespeelt de gitaar. Erik de kinderachtige tovenaar betovert iedereen met zijn kunsten op het keyboard, Daniel David Pouliot IV, een kippenboer uit Frankrijk verzorgt de drums en Jeremiah Bignell, de goed gebekte vrouwen verslinder bespeelt de basgitaar. Naar eigen zeggen zijn zij de beste band ter wereld. Kom kijken en oordeel zelf!

Klopje Popje (NL) speelt een mix van pop, jazz, metal en nog veel meer. Zelf omschrijven zij de band als hysterisch doch pakkend en met live optredens leveren zij altijd een feestje op het podium. Onder andere won de band in 2009 de Amsterdamse Popprijs en deden zij in hetzelfde jaar mee aan de Haagse Koninginnenach Bandverkiezing. Veelzijdig, energiek en origineel, Klopje Popje is zeker het beluisteren waard.

Deadbeat (NL) is een metalcore band die sterk gelooft dat metal, humor en kleurrijke kleding wél hand in hand kunnen gaan. Door de jaren heen hebben er diverse veranderingen in de line-up plaatsgevonden waardoor de sound van de band iets is wat constant in beweging is. Lol op het podium, lekker knallen en vooral een feestje bouwen, dat is waar Deadbeat voor staat.

Zondag 20 juni // 19:00 // E4,50
Steve and the Alcoholics + support
Scandinavische punkrock

Steve and the Alcoholics is een nieuwe, maar nog steeds old school skatepunk band uit Gothenburg, Zweden. Steve heeft een paar jaar geleden zelf de band opgericht, maar na een paar veranderingen in de bezetting en een upgrade van trio naar een kwartet heeft de band eindelijk hun eigen geluid gevonden. De formatie is een smakelijke combinatie van leden uit andere Zweedse punkbands als Chemical Vocation, When We Fall, Bowser en Go Drowsy.

Met iets agressievere doch melodische tunes dan eerst, meer achtergrond zang en veel enthousiasme bracht de band afgelopen lente hun eerste EP uit, en brengen zij hun zomer door met een volledige Europese tour.

Vrijdag 25 juni // 21:00 // E3,50
Braintrust & Flowdown
Rock

Flowdown speelt een mengeling van stijlen, zoals Power-rock, Stoner-rock en Nu Metal, wat zorgt voor gevarieerde arrangementen. Enerzijds slepend en hard, dan weer sferisch en melodieus. Subtiele invloeden zijn te horen van bands als TOOL, GODSMACK, ALTER BRIDGE, FILTER, DISTURBED, MESHUGGAH en vele anderen. Maar geen enkele van deze voorbeelden drukt een stempel op Flowdown's eigen geluid. De ruige en pompende riffs hebben een hoog stuiter-gehalte en de band staat dan ook garant voor een potje denderen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe album The Growing Burden die eind van het jaar zal verschijnen.

BrainTrust Uit de as van Lethal Attack, Comshot, Itchy Eyes en Gaos, ontstaat in de zomer van 2006 de Wateringse/ Haagse band BrainTrust. Met stuwende groovende riffs en schreeuwende zang tot ingetogen catchy rock, laat de muziek van BrainTrust zich moeilijk labelen. Variatie is dan ook een grote kracht van dit kwartet en men weet en mix van rock, grunge en metal om te smelten tot een eigen, herkenbare sound. Puur, rauw, dynamisch en energiek zijn woorden die je te binnen schieten als je dit gedreven kwartet live op de planken ziet.

Zaterdag 26 juni // 23:00 // E5.50
Lost in Sequence: Still Lost.
Speecore / breakcore

Breakcore organisatie Lost in Sequence keert terug met een spetterend feest!

Line-up:
o.a.
Capslock
Counterphobia

VERWACHT IN BAZART:
Juli Metal Maand!

Zaterdag 10 juli // 21:00
NK Grunten 2010
Metal

De 5de editie van het Nederlands Kampioenschap Grunten vindt weer plaats in Bazart! De Grunters lopen 2 rondes door: de a capella ronde en een ronde waarin zij begeleid worden door de band Obsidian. Verder zal de band Cypher optreden tijdens deze spectaculaire wedstrijd! De winnaar kan rekenen op de felbegeerde Bloedbokaal, een microfoon met inscriptie en studiotijd in de Excess Studio's te Rotterdam. Meer informatie over NK Grunten? Neem contact op met Martijn Verlinden: martijn@haagspopcentrum.nl // 070 345 7457

Meer informatie? Neem contact op met Bazart!
publiciteit@bazart.nl
Loosduinsekade 275, Den Haag
WWW.BAZART.NL
070 323 9652


---- --