Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Ontwerpbestemmingsplan Oostelijke binnenstad

3 juni 2010
Van 4 juni tot en met 15 juli 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan Oostelijke binnenstad en het hierbij behorende ontwerpbesluit in het kader van de Wet geluidhinder, voor een ieder ter inzage. Tijdens deze periode is het mogelijk om zienswijzen in te dienen (uw mening te geven over het ontwerpbestemmingsplan).

Het bestemmingsplangebied Oostelijke binnenstad omvat de Weesperbuurt, de Plantagebuurt, de Kadijken en de Singelgrachtzone. Het plangebied wordt begrensd door de Amstel, de Singelgracht, de Nieuwe Vaart en de Nieuwe Herengracht.

Het ontwerpbestemmingsplan Oostelijke binnenstad heeft, in vergelijking met de plannen die eerder voor de binnenstad zijn opgesteld, een andere opzet. Dit is het gevolg van digitale verplichtingen uit de Wet en het Besluit ruimtelijke ordening. Het doel van deze regeling is landelijk meer eenheid te brengen in de bestemmingsplannen. De digitale versie van het plan gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge (papieren) versie van het plan. Inhoudelijk sluit de regeling van het bestemmingsplan aan bij de overige bestemmingsplannen voor de binnenstad.

In de kennisgeving over het ontwerpbestemmingsplan Oostelijke binnenstad is aangegeven waar u het bestemmigsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kunt inzien en op welke manier u een zienswijze kunt indienen.

---