Ingezonden persbericht


OBA Live dinsdag 8 juni
van 19.00-21.00 uur radio 5

Hoofdgast

Hoofdgast Wassila Hachchi begon haar carrière als officier bij de Koninklijke Marine, schopte het tot Jonge Ambtenaar van het Jaar en is momenteel werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Met een zesde plaats op de kieslijst voor D66, is een Kamerzetel vrijwel verzekerd. Een gesprek met dit ambitieuze en creatieve talent. Wat is haar visie op de politiek en hoe gaat D66 alle hooggespannen verwachtingen waarmaken?

Islamitische canon

In de Islamitische Canon pleit Ahmed Ali van de Jonge Socialisten (PvdA) voor het boek The Audacity to Win van David Plouffe, campagneleider van president Barack Obama.

De Kwestie van de Week

Freelance change agent Kirsten van den Hul neemt eenmalig de Kwestie van de Week voor haar rekening.

Oproep niet stemmen

De Islamitische organisatie Hizb ut-Tahrir heeft moslims opgeroepen niet aan de verkiezingen deel te nemen. Okay Pala, lidvertegenwoordiger van de Hizb ut-Tahrir in Nederland licht de religieuze en politieke redenen achter deze oproep toe.

Marokkaanse Ouderen Bond

Een groeiende groep Marokkaanse ouderen heeft te kampen met problemen op het gebied van inkomen, welzijn en zorg. Het SMN heeft daarom de Marokkaanse Ouderen Bond in Nederland (MOBiN) opgericht. Mede-initiatiefnemer Bouchaib Saadan vertelt hoe deze bond opkomt voor de belangen van Marokkaanse ouderen in Nederland.

Panelgesprek

Aan de vooravond van de verkiezingen gaan jonge vertegenwoordigers van de grote partijen met elkaar in debat.

Live muziek

De in Nador (Marokko) geboren Mimoun Rafroua gold in zijn geboortestreek de Rif al als een groot talent. Hij heeft inmiddels tientallen albums op zijn naam staan en levert daarmee een grote bijdrage aan de Riffijnse muziek. Mimoun is één van de meest succesvolle Rifartiesten van de afgelopen 25 jaar. Hij onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit.

OBA Live:
Elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website. Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.