Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Winnaars Stampij Cultuurprijs 2010

Publieksprijs en Juryprijs

Op woensdag 2 juni zijn tijdens de Lokale Cultuur Avond in het LCC Lombardijen de winnaars van de Stampij Cultuurprijs 2010 gekozen. Ernst Jan Walraven Borst, portefeuillehouder Kunst en Cultuur van de deelgemeente en Sanne Nelissen Cultuurscout IJsselmonde, overhandigden de publieksprijs aan Anneke de Goede van Stichting Cleo-Patria en de juryprijs aan Andy Kooren van de Stichting Belly Dance Foundation.

Publieksprijs
Anneke de Goede wil een workshop Bewustwording eigen kracht door karaktersymbool schilderen geven aan de vrouwen van Vrouwenhuis Mona Lisa. Deelnemers onderzoeken vanuit de vier Basis Karaktersymbolen hun eigen kracht. De Karaktersymbolen worden geschilderd op doek. Als afsluiting wordt er een expositie gemaakt van de gemaakte werken en van elk schilderij wordt een vlag gemaakt, waarna deze als vlaggenparade ergens in de wijk wordt geëxposeerd.

Juryprijs
Andy Kooren wil jongeren die jongerencentra in IJsselmonde bezoeken, kennis laten maken met de oriëntaalse (Turkse en Arabische) muziekcultuur door middel van percussie in een cursus van zes bijeenkomsten.

Werkconferentie Lokale Cultuur
De deelgemeente ziet kunst en cultuur als een belangrijk bindmiddel voor de samenleving en organiseert daarom al een aantal jaar met succes de werkconferentie Lokale Cultuur. De verrassende en creatieve vorm spreekt deelnemers aan en leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van kunst en cultuur. Onderdeel van deze werkconferentie is de samenwerking rondom de culturele initiatiefvoorstellen die zijn genomineerd voor de Stampij Cultuur Prijs. Van de genomineerden voor de Stampij Cultuurprijs 2010 hebben de deelnemers filmpjes gemaakt.

Stampij Cultuurprijs
De Stampij Cultuurprijs is in het leven geroepen door de deelgemeente IJsselmonde en de Cultuurscout IJsselmonde, als stimulans voor lokale culturele initiatieven die een bijdrage leveren aan het versterken van de onderlinge contacten in de wijken. Het gaat om initiatieven waarbij sprake is van een actieve samenwerking tussen kunstenaar(s) en wijkbewoners.