Gemeente Tilburg neemt moedig besluit en blijft woningstarter steunen

04/06/2010 08:49

Hypodomus

De afgelopen periode zijn veel starters met behulp van een VROM Starterslening geholpen aan een nieuwe woning. De enorme toename van de verstrekte VROM Startersleningen was een groot succes. De keerzijde hiervan is echter dat het budget versneld werd uitgeput. Door het wegvallen van deze lening dreigt het voor veel starters moeilijker te worden een huis te kopen. Dat hebben de makelaars en hypotheekadviseurs van Hypodomus duidelijk gemerkt in de afgelopen weken.

De gemeente Tilburg grijpt nu als één van de eerste gemeenten in en zet deze unieke regeling voort.

Op 1 juni heeft het Tilburgse college het besluit genomen om door te gaan met de Starterslening en het VROM deel van de Starterslening over te nemen. Dat betekent dat de gemeente in plaats van 25% nu 75% van elke Starterslening zal financieren. De provincie Noord-Brabant zal 25% van elke Starterslening blijven financieren. De gemeente heeft ook aangegeven de lopende aanvragen weer in behandeling te zullen nemen. Dit is zeer goed nieuws voor alle Tilburgse starters. Hypodomus speelt hier op in door alle Tilburgse starters uit te nodigen voor het speciale startersspreekuur. Met de hypotheekadviseur kan een lopende leningaanvraag worden besproken en de NVM-makelaars laten zien wat er komt kijken bij het kopen van een eerste huis.

Hypodomus vindt de stap van het Tilburgse college zeer terecht. Het afschaffen van de Starterslening heeft de starters hard getroffen. "Tilburg heeft het echt begrepen. Wij hopen dat andere gemeenten snel zullen volgen. De lening is niet alleen goed voor starters, maar heeft ook een sterk positieve uitwerking op de huizenmarkt als geheel. De verkoop van een starterwoning leidt vrijwel altijd weer tot de verkoop van een volgende woning. Het is in die zin een maatregel met een direct effect op de woningmarkt," aldus Kees van de Kerk, marketing directeur van Hypodomus.





http://www.hypodomus.nl


Noot voor de redactie:

Over Hypodomus

Hypodomus is met 30 winkels verspreid in het land uitgegroeid tot de grootste makelaar en één van de grootste hypotheekadviseurs van Nederland. Hypodomus maakt haar dienstverlening, tarieven en beloning transparant. Een hypotheek afsluiten bij Hypodomus kan volledig zonder provisie. Hypodomus berekent geen afsluitprovisie en ook geen doorloopprovisies. Als NVM makelaar werkt Hypodomus nóóit voor twee partijen.