Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 04-06-2010

Bloedneus

DE MEERN Op donderdagochtend 3 juni kregen twee mannen ruzie in een bus. Eén van hen liep daarbij een bloedneus op.

Rond 08.20 uur kreeg de politie de melding dat op een bushalte aan de Rijksstraatweg, in de buurt van de kruising met de Heldammersingel, twee mannen stonden die in de bus ruzie met elkaar hadden gehad. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar twee mannen aan, 46 jaar en 53 jaar en beiden uit De Meern. De 46-jarige man verklaarde dat hij enkele plastic boodschappentassen bij de bushalte had staan en dat de 53-jarige man daar tegenaan was gelopen. Daarna was een woordenwisseling tussen de beide mannen ontstaan. Vervolgens arriveerde de bus en waren zij ingestapt. De woordenwisseling ging door, waarop de 53-jarige man de ander een vuistslag in het gezicht gaf, met een bloedneus tot gevolg.

De agenten hielden de 53-jarige verdachte aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Alcohol

UTRECHT Twee automobilist bleken in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juni een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Rond 02.00 uur controleerden agenten een 57-jarige automobilist uit Vleuten op de Verlengde Vleutenseweg. De Vleutenaar bleek stevig van de alcohol te hebben genoten en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 630 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Vleutenaar werd proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 03.40 uur werd een 39-jarige automobilist uit IJsselstein op dezelfde plaats gecontroleerd. Ook hij had een stevige slok op en werd aangehouden. De IJsselsteiner blies in het politiebureau 645 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Dertien euro

UTRECHT Een man kocht aan het begin van de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juni een gestolen fiets. Mogelijk gezien het aankoopbedrag van dertien euro, bracht de koop hem niet veel geluk.

Rond 00.50 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een man op de Voorstraat een kennelijk gestolen fiets van een vermoedelijk verslaafde man kocht. Agenten gingen ter plaatse, maar troffen de verkoper niet meer aan. De koper, een 24-jarige man uit Utrecht, zagen zij op het Westplein rijden. Zij spraken hem aan en hij bekende direct de fiets zojuist te hebben gekocht voor een bedrag van dertien euro. Gezien dat bedrag gaf hij toe dat hij er vanuit was gegaan dat de fiets van diefstal afkomstig was. De agenten brachten de fiets en de verdachte over naar het politiebureau. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder onderuit
UTRECHT Een motorrijder ging op donderdagochtend 3 juni onderuit en werd vervolgens door een andere motorrijder aangereden.

Rond 09.40 uur reed een 56-jarige motorrijder uit Nieuwegein vanaf de Prins Clausbrug rechtsaf de Mercatorlaan op. In de bocht kwam hij ten val. Een achter hem rijdende 48-jarige motorrijdster uit Bosch en Duin kon hem vervolgens niet meer ontwijken en raakte met het voorwiel van haar motor de rug van de Nieuwegeiner. Hij werd met rugletsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Daar is hij ter observatie opgenomen.

Fietsster gewond

UTRECHT Een vrouw raakte op donderdag 3 juni gewond toen zij met haar fiets door een personenbusje werd aangereden.

Rond 15.30 uur reed een 56-jarige vrouw uit Bunnik met haar fiets over de Berezinadreef. Zonder haar hand uit te steken, sloeg zij ter hoogte van de Jean DArcdreef plotseling linksaf. Op dat moment reed echter links schuin achter haar een personenbusje, bestuurd door een 63-jarige man uit Vleuten. De Vleutenaar remde nog en week uit, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Bunnikse werd met heupletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Gewelddadige straatroof

UTRECHT Een vrouw raakte op donderdagochtend 3 juni gewond bij een gewelddadige straatroof.

Rond 08.15 uur liep een 35-jarige vrouw uit Utrecht over de Breedstraat. Zij zag daar een jongen staan. Toen zij de jongen passeerde, kreeg zij een harde klap tegen de zijkant van haar hoofd en werd haar tas weggerukt. Het slachtoffer kwam ten val en de verdachte ging er te voet vandoor. Het slachtoffer kreeg direct hulp van enkele passanten en de politie werd gewaarschuwd. Het slachtoffer liep een wond bij haar oog op, die in het ziekenhuis moest worden gehecht.

Aan de hand van het signalement: een lichtgetinte jongen, rood/paarse jas met zwarte mouwen (mogelijk een bodywarmer) en half lang krullend haar keken agenten naar de verdachte uit, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van deze gewelddadige straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vernielingen

UTRECHT Dankzij Cameratoezicht liep een vernieler tegen de lamp.

Rond 02.50 uur trok een jongeman op het Achter Clarenburg planten uit een plantenbak en gooide die op de grond. Dat werd gezien via Cameratoezicht en agenten werden die kant op gestuurd. De verdachte vervolgde zijn route via de Lange Elisabethstraat, waar hij een fiets tegen de grond gooide. Agenten hielden de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Laren (NH), vervolgens op diezelfde straat, ter hoogte van de Bakkerstraat, aan. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten.