Persbericht

Softwareoplossingen Siemens PLM Software brengen product- en productielevenscyclus samen Real-life demonstraties tonen aan hoe snelheid en vertrouwen in product- en productiecycli geoptimaliseerd kunnen worden

's-Hertogenbosch, 4 juni 2010 - De Siemens Industry Automation Division, wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, industriële besturingen en industriële software, heeft op de Hannover Messe de successen van zijn Unified Product en Production Lifecycle-initiatief laten zien.

Het Siemens Unified Product en Production Lifecycle-initiatief is in 2007 gestart na de overname van toenmalig marktleider op het gebied van product lifecycle management: UGS (nu Siemens PLM Software). Dit initiatief richt zich sindsdien op de ontwikkeling van nieuwe software oplossingen die de product- en productielevenscyclus samenbrengen. Een visie die volledig is opgenomen in het beleid van de Siemens Industry Automation Division.

Dick Slansky, senior analyst voor PLM bij ARC Advisory Goup, laat in een rapport weten: "Het end-to-end PLM-beleid van Siemens staat als een huis en levert nu oplossingen die gebaseerd zijn op het originele product- en productielevenscyclusinitiatief dat voortkomt uit de integratie van UGS PLM solutions met de automatiseringstechnologie van Siemens. Binnen alle industriële sectoren zien bedrijven productiviteit en innovatie als kernpunten om de concurrentiepositie te verbeteren. Siemens speelt hier perfect op in met een model dat alle domeinen van de product lifecycle aanspreekt."

Demonstraties in hal 9 en 17 lieten onder andere voorbeelden uit de praktijk zien van klantoplossingen. Deze voorbeelden tonen de cross-functionele integraties waar Siemens zo sterk in is. Een aantal aspecten van deze integraties van product- en productielevenscyclus zijn uitgelicht, waaronder demonstraties van de virtual commissioning oplossingen. Aan de hand van een "Virtual Machine"-tool worden verschillende integratiemogelijkheden getoond, zoals die van PLM en MES (manufacturing execution systems) en de integratiemogelijkheden voor PLM met fabrieksontwerp, logistiek en onderhoud. De belangrijkste voordelen die in de presentaties naar voren zijn gekomen:


* Virtual commissioning: met de laatste productiesoftware kan men digitaal een combinatie van fabrieksindeling en hardwareoplossingen voor automatisering creëren, simuleren en automatiseren voordat kapitaalinvesteringen nodig zijn. De fysieke controletijd wordt hierdoor met 50 procent teruggedrongen.
* De Virtual Machine maakt een replica van een echte machine in 3D, inclusief de aansturingtechniek. Dit wordt gebruikt in de voorbereiding van de bouw van een machine, waardoor de installatietijd tot negentig procent kan worden verminderd.
* De integratie tussen PLM en MES resulteert in een geïntegreerde benadering van produceren, waarmee de efficiëntie en de kwaliteit van de productie verbetert.
* De integratie van PLM met software voor het ontwerp, de logistiek en het onderhoud van fabrieken heeft vele voordelen voor verschillende branches, zoals consumer package goods (CPG), energie en scheepsbouw.

Bovengenoemde voordelen zijn tot stand gekomen in de diverse producten van Siemens PLM Software. Tijdens de presentaties konden de bezoekers van de Hannover Messe in de praktijk het gebruik van software oplossingen zien zoals:


* Comos, het lifecycle management systeem voor fabrieken.
* NX(TM) software, het geavanceerde productontwerppakket.
* Teamcenter® software, wereldwijd het meest gebruikte PLM systeem.
* Tecnomatix® software, de digitale manufacturing oplossing
* Simatic IT, het MES vlaggenschip van Siemens met industriespecifieke mogelijkheden.

"De demonstraties van deze softwareoplossingen onderstrepen de mijlpaal die we met Siemens PLM Software bereikt hebben in het nastreven van onze visie. Wij zijn zover dat we als eerste software- en hardware leverancier in staat zijn om product en productielevenscyclus te verenigen. Dit is van onschatbare waarde voor onze klanten," aldus Anton S. Huber, president Siemens Industry Automation Division. "De grootste drijfkracht achter de focus van Siemens op PLM was dat we uiteindelijk in staat zouden zijn om dergelijke applicaties op de markt te brengen. Fabrikanten kunnen binnenkort bij één leverancier terecht om te kiezen uit een hele reeks end-to-end software oplossingen. Omdat er sprake is van open oplossingen zijn de eerder gedane investeringen van klanten gewaarborgd en bieden ze maximale flexibiliteit."

Siemens Industry Software Sales Channel
Siemens PLM Software heeft ook een consolidatie bekendgemaakt van de diverse saleskanalen. De kanalen van product lifecycle management (van Siemens PLM Software), manufacturing execution systems (van Industrial Automation Systems) en plant lifecycle management (van het voormalige Comos Industry Solutions) worden op landelijk niveau samengevoegd als onderdeel van Siemens Industry Software.

"De Siemens Industry Software teams zullen nu sneller in staat zijn om ons voltallige softwareportfolio naar de markt te brengen," zegt Huber. "De combinatie van deze teams is onderdeel van onze strategie om het aandeel van Siemens in de business softwaremarkt exponentieel te vergroten. Zo kunnen klanten, werknemers en zakelijke relaties van Siemens spannende dingen verwachten."